Mergi la conţinutul principal

Brăila își schimbă aspectul: spații verzi scoase la lumină în Hipodrom

* primarul Marian Dragomir a postat, vineri dimineață, pe rețelele de socializare un comunicat legat de faptul că două zone din Cartierul Hipodrom au fost reamenajate în cadrul unui proiect prin fonduri europene * edilul-șef a postat și o serie de fotografii * este vorba despre Strada Pietății - zona blocurilor A7-A9, la Capătul lui 2 precum și Aleea Trandafirilor - lângă blocul C5, unde spațiile verzi au fost complet schimbate * edilul-șef a precizat că vor urma reamenajări și pe alte străzi, prima la rând fiind zona dintre Grădina Mare și Strada Împăratul Traian

 

 

 

 

Intervențiile din ultima perioadă asupra spațiilor verzi din Municipiul Brăila încep să se vadă, acestea căpătând încet-încet un aspect mult mai îngrijit. Primarul Marian Dragomir a anunțat, vineri dimineață, pe rețelele de socializare, faptul că un astfel de proiect, realizat prin fonduri europene, este finalizat în proporție de 90%. Mai precis, două zone din Cartierul Hipodrom: Strada Pietății - zona blocurilor A7-A9, la Capătul lui 2, precum și Aleea Trandafirilor - lângă blocul C5. Edilul-șef a prezentat o serie de fotografii pentru a reliefa cât de mult s-a schimbat aspectul spațiilor verzi în respectivele zone. Dragomir a specificat toate intervențiile care au fost cuprinse în acest proiect, dar și ce anume va mai urma să fie realizat.

”A fost eliminată vegetația crescută sălbatic; s-au montat rulouri de gazon pe o suprafață de 3.713,81 mp; au fost plantați 134 de arbori ornamentali din diverse specii de foioase și conifere: tei argintii (12 buc.), stejar roșu (15 buc.), mesteacăn – (28 buc.), brad  argintiu (10 buc.), pin (35 buc.), tuia columnar (25 buc.), 9 conifere din specia Douglas verde; s-a plantat gard viu din tuia pe o suprafață de 360,85 metri liniari; a fost amenajată o zonă de 185,74 mp cu plante decorative, specii de arbuști (ienupăr, tuia, Corn Elegantissima, arbuști târâtori, forsitia, iasomie, floarea miresei, cununița roșie), plante perene (hortensie, crin de toamnă, clopoțel, bujor românesc, yucca de grădina, lavandă, trandafiri); au fost create noi alei pietonale pavate cu piatră naturală - 264,97 mp”, a explicat Dragomir.

Primarul a mai precizat că urmează finalizarea unui nou loc de joacă, unde deja a fost turnată suprafața din tartan, iar la începutul anului viitor se vor amplasa și dotările. De asemenea, urmează montarea mobilierului urban: 19 bănci și 19 coșuri de gunoi, a mai adăugat edilul-șef. Mai mult, acesta a amintit și că a fost realizat un nou sistem de iluminat - 20 de stâlpi și corpuri de iluminat și urmează branșarea la rețeaua electrică. Tot în cadrul acestui proiect, a fost realizat un sistem de irigații pentru toată suprafața amenajat și de asemenea urmează branșarea la rețeaua electrică. La fel și în cazul sistemului de supraveghere video (șapte camere) care a fost instalat. Termenul de finalizare a lucrărilor este 16 mai 2022.

 

Se pregătește zona dintre Grădina Mare și Strada Împăratul Traian

 

Contactat de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” pentru a vedea dacă mai sunt și alte zone luate în calcul de către autorități pentru reamenajarea spațiilor verzi, Marian Dragomir a explicat că un alt proiect similar va începe chiar de luni, 15 noiembrie. Acesta vizează în special zona dintre Grădina Mare și Strada Împăratul Traian, dar și alte câteva străzi. Este vorba despre proiectul ”Regenerare zone urbane degradate Sector 1”.

Edilul-șef ne-a transmis că începând de luni, ora 10:00, vor începe lucrările. Primăria Brăila are de gând prin acest proiect să amenajeze noi spații verzi pe terenurile neutilizate din str. Mercur, nr. 28 A lot 2, str. Mare, nr. 38A, str. Mare, nr. 38B, str. Calea Galaţi, nr. 2. De asemenea, să refacă străzile: Vadul Schelei, Str. Mare (între str. Împăratul Traian și str. Vadul Schelei), Str. Mercur tronson I (între Vadul Schelei și Mare); Str. Mercur tronson II (între str. Mare și str.Anghel Saligny).

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro