Mergi la conţinutul principal

Boxerii de la CSM Brăila s-au «duelat» cu cei de la Farul Constanţa şi CSM Buzău

Vineri, în sala de box de la CSM Brăila, a avut loc o gală amicală între pugiliştii brăileni şi cei din Constanţa şi Buzău, la care, ca de obicei, a fost prezent şi profesorul Marian Neta, directorul grupării sportive brăilene. În prima parte a acţiunii, pe ring au urcat boxerii seniori şi cei de la tineret. Deşi meciurile au fost arbitrate de noua generaţie de arbitri brăileni coordonată de cel care i-a format, Ioan Petrea, nici de data aceasta nu s-au acordat decizii. Cei prezenţi în sală şi-au putut însă da seama cine a câştigat şi cine a pierdut.
Vlad Sava a deschis gala cu o prestaţie foarte bună în faţa lui Ştefan Pătraşcu, sportiv legitimat la Câmpulung, dar care este component al Centrului Olimpic de la Brăila. A urmat întâlnirea dintre Marian Piţa şi Dragoş Ghionea, un meci în care antrenorii George Perţea şi Gigi Moise au urmărit bagajul tehnico tactic al celor doi pugilişti care vor reprezenta CSM-ul la Cupa României de box rezervată seniorilor, care va avea loc la Brăila în perioada 17-21 februarie. Florin Piţa a fost iar în dificultate, de data aceasta în faţa unui coleg de club, Alexandru Popescu şi, dacă s-ar fi acordat o decizie, aceasta ar fi fost de 2-1 în favoarea lui Popescu. A urmat apoi o interesantă întâlnire între Marian Vişan şi Florin Niculescu, un pugilist constănţean senior din 2007, care, pe lângă medaliile de aur de la Cupa României şi cele de la naţionale, se poate mândri cu o victorie în faţa campionului mondial din 2007, cubanezul Yordenis Ugaz Hernandez, la meciul inter-ţări dintre loturile de box ale României şi Cubei, desfăşurat la Bucureşti. Vişan a avut o prestaţie bună doar în repriza a doua, în celelalte fiind clar dominat de constănţean şi probabil că acest duel s-ar putea reedita peste o săptămână la Brăila. Robert Jitaru i-a predat o lecţie de box constănţeanului Ştefan Marcu iar Alexandru Giurgea, în creştere evidentă de formă, l-a trimis de două ori la podea pe fostul medaliat cu argint de la tineret, constănţeanul Amis Enver şi doar gongul l-a salvat pe acesta de o înfrângere prin TKO în ultima rundă. De menţionat faptul că pe parcursul celor şase meciuri brăilenii au avut o galerie formată din copii care acum încep să deprindă tainele boxului, la CSM Brăila.

CSM Brăila poate spera la medalii în competiţiile feminine

Primele trei dispute dintre CSM Brăila şi CSM Buzău au fost de fete. Andreea Bordea de la CSM Brăila a încheiat în repriza a doua conturile cu buzoianca Angela Iordache însă, în cel de-al doilea meci, Valentina Iordache de la CSM Buzău, s-a impus la fel de clar în faţa brăilencei Valentina Bălănică. Cea de-a treia brăileancă, Alina Turtoi, a lăsat o impresie bună în disputa cu mult mai experimentata sa adversară de la Buzău, Manuela Bănică.
Prin prestaţiile lor, cele trei pugiliste pregătite de antrenorii Costică Dafinoiu şi Cristian Bălan, au demonstrat că au şanse la medalii în acest sezon competiţional.
Evoluţii promiţătoare au avut Iulian Soare, Iulian Moisescu şi Adi Bărbieru. Cu acest prilej şi cea mai nouă generaţie de boxeri de la CSM Brăila şi-a făcut debutul pe ring, iar George Dan, Octavian Bălănică, Mădălin Olteanu, Costel Feraru şi Gioni Mircea nu s-au menajat deloc. Deşi au boxat între ei, micuţii pugilişti au încercat să demonstreze antrenorilor lor că merită să reprezinte CSM Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro