Mergi la conţinutul principal

Botea vrea două tururi

• PMP-iştii au început o campanie de strângere de semnături la Brăila pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin • anunţul a fost făcut, vineri, de preşedintele popularilor brăileni, Viorel Botea, cu precizarea că va avea grijă ca oamenii să conştientizeze că numai aşa îşi pot alege un primar cu adevărat reprezentativ

 

PMP-iştii brăileni, în frunte cu liderul lor pe plan local, Viorel Botea, vor să atragă atenţia asupra importanţei alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Popularul a susţinut, vineri, o conferinţă de presă pentru a anunţa că a demarat o campanie de strângere de semnături în vederea obţinerii acestui deziderat. Potrivit acestuia, campania va dura până pe 15 iunie.

“Anunţăm deschiderea oficială a campaniei pe care PMP o va face în următoarea perioadă. Anume: alegerea primarului în două tururi de scrutin. Vrem ca prin această campanie să sensibilizăm opinia publică, cetăţenii pentru a veni în primul rând la vot şi să nu facă altceva decât să aleagă persoana reprezentativă pentru comunitatea noastră. Acesta este lucrul cel mai important. Precum ştiţi, până la alegerile anterioare, primarii au fost aleşi în cele mai multe localităţi într-un singur tur. Dar din sondajele făcute la nivel naţional, cât şi la nivel local, primarii au fost aleşi undeva cu 10 - 15, maximum 20% din numărul de votanţi per total. Chiar dacă s-a ales cu peste 50% din numărul celor prezenţi la vot nu înseamnă că sunt reprezentativi. Unii au fost aleşi chiar cu 7%. De aceea considerăm că alegerea în două tururi, reprezintă cu adevărat un vot corect şi cinstit atât pentru cetăţeni, cât şi vizavi de activitatea pe care ulterior primarii o vor desfăşura în administraţia publică”, a declarat Botea.

 

PMP-iştii se pregătesc de campanie

Liderul PMP Brăila a ţinut să puncteze că a avut deja o întâlnire la nivelul organizaţiei municipale şi că urmează una cu membrii de partid şi consilierii din judeţ pentru a pune la punct un plan serios de promovare a acestei idei.

“În cel de-al doilea tur de scrutin ştim foarte bine că cei doi candidaţi vor polariza scena politică din comunitatea respectivă şi că ei vor fi aleşi - chiar dacă undeva procentajul per total va fi de 50% sau sub acest procent -, cu o majoritate de cel puţin 25%. Discutăm matematic acest lucru. Ca atare, este mult mai corect ca un primar să fie ales în două tururi. De asemenea, partidele mici care au candidaţi foarte buni, valoroşi, niciodată nu au putut de-a lungul timpului, să aibă candidatul lor într-un al doilea tur de scrutin, dat fiind faptul că în general partidele mari, prin votul bloc, votul politic pe care cetăţenii îl dau pentru partidul respectiv, au câştigat din primul tur. Mai mult decât atât, se creează o majoritate care nu întotdeauna este aceea pe care cetăţenii şi-o doresc. (...) Prin alegerea în două tururi, hegemonia partidelor mari, în speţă PSD şi PNL va fi detronată şi cetăţenii vor alege un candidat cu adevărat  reprezentativ, indiferent de la ce partid sau alianţă de partide este acesta”.

Botea a prezentat cu această ocazie şi câteva dintre pliantele pe care membrii partidului le vor distribui la nivelul municipiului şi judeţului. Interesant este că în cadrul acestora regăsim sigla PSD-ului, partenerul pe plan local al PMP-iştilor brăileni, care este tăiată şi însoţită de o serie de acuzaţii la adresa social-democraţilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro