Mergi la conţinutul principal

Botea nu renunţă la postul de inspector şcolar, deşi candidează la şefia CJ

• preşedintele PMP Brăila, Viorel Botea, a afirmat că, în ciuda opiniei unora, nu a făcut şi nu va face niciodată campanie electorală la Inspectoratul Şcolar Judeţean, astfel că nu are de gând să renunţe la funcţie pe durata candidaturii la preşedinţia CJ

 

Viorel Botea, candidatul PMP Brăila pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, susţine că nu are de gând să renunţe la poziţia de inspector şcolar general pe durata campaniei electorale. Întrebat despre acest aspect, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, Botea a explicat de ce a luat o asemenea decizie, punctând că dacă va simţi nevoia, îşi va lua doar câteva zile de concediu până la Alegerile Locale.

“Eu, ca inspector şcolar general, nu voi face campanie, aşa cum am mai spus, în timpul serviciului. În eventualitatea în care va fi necesar, îmi voi lua un concediu de odihnă, câteva zile. Dar repet, la noi cu concediul de odihnă e mai greu, pentru că avem activitate non-stop. Dar probabil că îmi voi lua şi eu câteva zile de concediu, pe care nu mi le-am luat până acum, sub nicio formă, pentru că nu am avut timp să le luăm. Dar în calitatea mea de inspector şcolar general, sunt reprezentantul Guvernului Orban în teritoriu, sunt reprezentantul Ministerului Educaţiei Naţionale, reprezentantul ministrului Educaţiei. Şi voi face tot ceea ce este necesar ca planul de guvenare vizavi de educaţie să fie realizat la cei mai înalţi parametri”, a declarat Botea.

Întrebat totuşi dacă nu a luat în calcul varianta autosuspendării din funcţie pe durata campaniei electorale, acesta a afirmat că s-a gândit la un asemenea scenariu, însă a ajuns la concluzia că nu este un pas binevenit în contextul organizării noului an şcolar. Botea a afirmat că el s-a ocupat de întreg acest aspect, alături de echipa managerială de la IŞJ Brăila, astfel că eventuala sa plecare ar încurca lucrurile. Mai mult, PMP-istul a insistat că nu are de gând să facă vreodată campanie de pe fotoliul de inspector şcolar, indiferent ce fel văd ceilalţi politicieni din Brăila lucrurile.

“Problema care se pune e următoarea: eu nu fac campanie electorală! Eu îmi fac treaba şi lumea vede cu adevărat despre ce este vorba. Nu ştiu. Poate pentru unii asta înseamnă campanie electorală. Dar a-ţi face treaba şi a găsi cele mai bune soluţii privind începerea noului an şcolar, de exemplu, cred că este un lucru benefic pentru toată lumea.  Şi vă mai spun că şi alţi contracandidaţi au funcţii publice”, a adăugat Botea.

 

Răzmeriţă consideră că Botea ar trebui să aleagă: IŞJ sau candidatura

Părerea lui Viorel Botea nu este împărtăşită de toţi politicienii din Brăila. Coordonatorul Pro România Brăila, Cosmin Răzmeriţă a publicat, recent, o postare pe reţelele de socializare în care îi solicită inspectorului şcolar general să aleagă dacă vrea să îşi menţină funcţia sau să candideze la Consiliul Judeţean.

Îl întreb pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean ce va alege: binele copiilor noştri sau candidatura la consiliul judeţean? Nu este normal ca un candidat să deţină atâta influenţă într-o funcţie publică şi să se folosească de ea pentru propria campanie electorală. Elevii şi cadrele didactice din Brăila au nevoie de un şef al Inspectoratului care să fie implicat doar în probleme care ţin de educaţie, mai ales în perioada următoare. Dreptul la educaţie este mai important decât oricare alt proiect sau ambiţie personală”, a declarat Răzmeriţă.

Acesta a vorbit despre necesitatea ca toţi elevii brăileni să poată beneficia de un sistem educaţional online, la standarde europene, manifestându-şi scepticismul privind faptul că Guvernul Ludovic Orban se va ţine de cuvânt şi că va achiziţiona tablete conectate la internet tuturor elevilor din judeţul nostru.

“Atât în numele elevilor din judeţul Brăila dar şi în numele fiului meu, vă rog să vă asumaţi aceste investiţii de urgenţă!”, i-a mai transmis Răzmeriţă lui Botea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro