Mergi la conţinutul principal
Şi-a încasat banii? La revedere!

Borduri “uitate” cu lunile pe trotuarele reamenajate de “Tancrad” în Hipodrom

• zeci de borduri zac abandonate încă de anul trecut, în urma lucrărilor de asfaltare efectuate de firma “Tancrad”, în zona Hipodrom, respectiv pe strada Pietăţii vizavi de Sala Polivalentă • situaţia nu este întâlnită doar în cartierul Hipodrom, existând cazuri similare şi în alte zone unde au mai fost executate lucrări de acest gen • reprezentanţii Primăriei spun că au notificat firma gălăţeană în repetate rânduri, însă fără succes

 

În urma lucrărilor de asflatare efectuate în vara anului 2019, de către firma “Tancrad”,  în zona Hipodrom pe strada Pietăţii au fost lăsate în urmă mai multe grămezi de borduri. Lăsate de izbelişte, acestea ocupă mult din spaţiul trotuarului obligând pietonii să se folosească de partea carosabilă a străzii. Inclusiv atorităţile locale sunt nemulţumite de această situaţie, spunând că au notificat în repetate rânduri firma gălăţeană, care însă întârzie să ia măsuri.

“Nu-i prima oară când i-am sesizat să le ia de acolo. Astfel de situaţii sunt în mai multe locaţii unde firma «Tancrad» a avut lucrări, iar motivul ar fi că a mai rămas ceva de finalizat - nu ştim nici noi anume ce! - din cadrul lucrărilor de întreţinere efectuate anul trecut”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Lucrările de pe strada Pietăţii încă de la început au stârnit controverse. Asta deoarece, în 2018, a fost turnat un covor asfaltic nou în această zonă, iar după numai un an, respectiv în 2019, firma “Tancrad” a raşchetat asfaltul recent turnat, deşi acesta se afla, aparent, într-o stare bună, şi l-a înlocuit cu un strat de asfalt nou. Inclusiv Primăria nu-şi putea explica, la vremea respectivă, necesitatea acelei operaţiuni.

Cert este că, după asfaltarea părţii carosabile, “Tancrad” a început să lucreze şi asupra trotuarelor din zonă, începând cu înlocuirea bordurilor, acţiune care în prezent este stopată, generând situaţia descrisă mai sus.

După cum se ştie, firma gălăţeană foloseşte mai nou, la lucrările pe care le desfăşoară în Brăila, muncitori aduşi din ţările asiatice. La cum stau lucrurile în teren, cu atâtea operaţiuni începute şi abandonate, se pare că acest val de muncitori importaţi din ţări defavorizate de către “Tancrad” a generat un efect al “Turnului Babel”, pentru că ori noii angajaţi nu înţeleg ce le cer şefii, ori şefii nu mai ştiu să facă o organizare de şantier adevărată, nici dacă ar lucra cu muncitori români.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro