Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bomba sifilis a nascut un baiat

Internata la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie din 19 februarie, Veronica Mocanu reprezinta un caz social, atit din cauza faptului ca sta prin gari pentru ca nu are domiciliu, cit si pentru ca este bolnava de oligofrenie si de lues (sifilis), afectiune pe care a transmis-o copilului nou-nascut si sutelor de parteneri pe care i-a avut atit pe raza judetului nostru, cit si in judetele invecinate. Desi la internarea in spital a fost insotita atit de politisti, cit si de tatal ei, Veronica sustine ca practica prostitutia sub "aripa protectoare" a propriului parinte. Pe de alta parte, este primul astfel de caz inregistrat la Maternitatea braileana, cind o femeie in pragul nasterii este adunata de prin gari de politie, pentru ca nu are unde locui.
De altfel, dupa spusele fetei, in statia CF Faurei locuieste atit ea cu tatal ei, cit si mama acestuia, care este oarba, iar barbatul le exploateaza pe amindoua: pe mama o trimite la cersit, iar pe fiica, bolnava de sifilis, o plaseaza unor barbati dornici de fantezii sexuale, tatal fiind practic "pestele" care o impinge pe fata spre prostitutie. Tinara sustine ca ea are pensie de handicap, iar batrina pensie de nevazator, dar amindoua rotunjesc veniturile celui care a devenit un adevarat om de afaceri din cersetorie si prostitutie.
Intr-un an si jumatate, tinara a adus pe lume doi copii, dar habar nu are cine este tatal acestora. Acum a nascut un baiat de 3600 grame, dar care a mostenit de la mama boala si acum este supus unui tratament specific pentru lues congenital, motiv pentru care trebuie sa stea in spital cel putin 10 zile.
In anul 2006 a mai nascut un copil, de care s-a debarasat imediat dupa nastere. Recent, a fost diagnosticata cu lues in spital la Medgidia, de unde a fugit la scurt timp de la internare. Cind a ajuns la Maternitatea braileana, tinara nu avea nici macar o carte de identitate, ci doar un certificat de nastere rupt, pe care cei din spital l-au refacut din bucatele si au dat apoi telefon la politie pentru a putea reface codul numeric personal al pacientei.
Ingrijorator este faptul ca, la externare, tinara risca sa ajunga din nou in strada, pentru ca, alaturi de bunica paterna sa-i poata oferi tatalui banii pentru protectia pe care le-o acorda. Dupa spusele fetei, tatal traieste pe spinarea celor doua, pe care le exploateaza ca un adevarat stapin.

"Ramin in spital sa fac tratamentul pentru sifilis"

Despre viata pe care o traieste, tinara vorbeste deschis, fara nici un fel de retinere. Ne-a spus ca primul copil l-a dat imediat dupa nastere si ca nu mai stie nimic despre el. "A dat tata iscalitura si l-a dat. Eu nu am casa, nu am nimic, carte nu cunosc, nu stiu cu cine am facut copilul; l-am facut cu mai multi, pe la Calarasi, asa l-am facut si pe primul, tot cu mai multi". Intrebata daca tatal o ajuta sa se descurce, avind in vedere faptul ca are unele probleme de sanatate, tinara ne-a spus ca acesta nu o ajuta in nici un fel nici pe ea, nici pe bunica paterna si ca, de fapt, acesta traieste de pe urma lor. "Tata, Alexandru Mocanu, are pensie de la mamaia, care nu vede. Pe mine m-a mai dat si tata la oameni si lua asa, cam 400.000 de lei de la unul, uneori mai mult. Erau cite 10 barbati pe zi, tata lua banii, bea, minca, fuma cu mamaia, iar mie nu imi dadea bani. Barbatii stiau unde sa vina, in gara, imi mai dadeau si mie 300.000 lei, acolo, cit ceream eu si ma duceam cu ei si in Faurei, si la Calarasi si la Slobozia, peste tot. Acum nu ma mai plimb nici cu trenul, am sifilis si doctorul de la Medgidia mi-a spus sa nu ma mai duc cu barbati, ca ii imbolnavesc, dar eu am fugit din spital de la Medgidia, iar acum fac tratament", ne-a mai spus Veronica.
Asezata linga copilul ei, tinara parea ca revine la sentimente materne si, in momentul in care a auzit ca are un baietel frumos si ca nu trebuie sa-si mai bata joc de viata ei, ne-a spus ca are de gind sa-l creasca, daca este ajutata. "Il cheama Iulian, toata lumea spune ca este frumos. Am sa ramin in spital sa fac tratamentul pentru sifilis, unde sa ma mai duc acum? Pe asta nu il mai dau, merg cu el unde mi se spune. Nu imi mai trebuie sa merg cu barbati", promite tinara mamica.
Desi declaratiile ei pot fi schimbatoare de la o zi la alta, cert este ca, in momentul de fata, Veronica vrea sa inceapa o alta viata, sa se ataseze de copilul ei si sa nu mai profite nimeni de ea. Este convinsa ca tatal ei nu va fi de acord cu aceasta decizie, pentru ca i -ar disparea astfel o sursa de venit, dar, deocamdata, ea trebuie sa ramina internata in spital pentru a continua tratamentul pentru sifilis, asa cum i-au spus medicii. Despre faptul ca in relatiile pe care le-a avut in ultimul timp cu sute de barbati, acestia ar fi putut lua boala de la ea, tinara nu are nici o parere. Ea nu mai stie nici cum ii cheama, nici numarul acestora, stie ca au fost cam cite 10 clienti pe zi si ca erau de peste tot: din Faurei, Calarasi, Slobozia sau din oricare alta parte, unde au plecat trenurile din statia Faurei.
Despre acest caz, Simona Cimpoae, purtator de cuvint al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, ne-a spus ieri, la inchiderea editiei, ca separarea mamei de copil nu este oportuna si ca mama a acceptat deja propunerea de a sta la centrul maternal impreuna cu bebelusul, dupa terminarea tratamentului pe care il urmeaza si ne-a asigurat ca, in aceste conditii, copilul va fi protejat. In functie de situatiile care se vor ivi pe parcurs, vor fi luate si alte masuri de protectie atit pentru mama, cit si pentru copil, ne-a asigurat Simona Cimpoae. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii