Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bomba ecologica la Ianca

"Nu e pentru cine se potriveste, ci pentru cine se nimereste", spune un vechi proverb romanesc. Ei, bine, ieri, plecati in control in judet pentru a depista eventuale cantitati de carne de pasare suspecta ca ar fi infectata cu virusul gripei aviare H5, inspectorii veterinari braileni au descoperit, la Ianca, o adevarata bomba ecologica. Intr-un magazin alimentar, situat in apropierea Pietei Agoalimentare, peste 200 de kg de produse alimentare, expirate, depozitate in conditii improprii, fara respectarea regimului termic, asteptau "imbietoare" clientii. "Ce am gasit acolo, e greu de descris in cuvinte. Marfa expirata, depozitata impropriu, fara respectarea regimului termic, fara elemente de identificare. Cind am desfacut un pachet de peste, am fost nevoiti sa iesim afara, asa puternic era mirosul. Am confiscat toate produsele de origine animala, l-am amendat pe patron cu 9.000 RON si am suspendat activitatea", a precizat Nita Caragata, purtatorul de cuvint al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila.
Inspectorii au confiscat 100 kg carne de pasare, 47 kg carne de porc si organe, 3 kg pasta de mici, 48 kg de peste si produse din peste, 5 kg preparate din carne si 3 kg brinza Feta. "Nu aceasta a fost tematica actiunii noastre, dar nu puteam sa nu reactionam. Aceasta unitate reprezinta o bomba ecologica pentru cetatenii orasului Ianca", a mai spus Caragata.
Actiunea de ieri s-a desfasurat pe trei trasee, o echipa spre Ianca, o echipa pe zona Silistea si o alta a ramas in municipiu. Au fost verificate in total 99 unitati astfel: 57 de unitati de desfacere din orasul Braila; 28 de unitati din Ianca si 14 unitati pe zona Silistea.
Controalele s-au efectuat in echipe mixte formate din inspectori din cadrul DSVSA si CZSVSA si ai Directiei de Sanatate Publica.
Echipa ce a actionat pe raza orasului Braila a mai confiscat, ieri, inca 17 kg de carne de pasare suspecta, provenita de pe platforma avicola Codlea, cantitatea totala confiscata si incinerata de la inceputul campaniei ajungind astfel a 194 kg. "Cantitatea confiscata vineri reprezinta sortimentul de pui cu cap si picioare, produs de SC AVICOD SA Codlea, origine PATIPROD SRL Codlea. Carnea a ajuns in Braila fiind distribuita de SC STERE SRL Bucuresti catre o societate locala, care, la randu-i a distribuit-o altor 16 unitati de desfacere a carnii din municipiu", a declarat dr. Caragata.
Astfel, de ieri, pe lista neagra a societatilor problema, alaturi de "Drakom", "Patiprod", "Aviprod", "Broilerom" si "Avicod" Codlea - Brasov, "Zanfir" Vrancea,"Romsad" Bucuresti, si SC"FELVIO PROD" din localitatea Bucovat, judetul Dolj, mai figureaza si SC "Stere" SRL Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii