Mergi la conţinutul principal

Bolnavul - loc tainic al întâlnirii cu Hristos

• un proiect care va participa la Concursul Național Catehetic „Hristos- Cuvântul care vindecă” • conferința a avut loc la Școala Gimnazială ”Anton Pann”

 

Pe data de 13 martie, a avut loc la Școala Gimnazială „Anton Pann” din Brăila, conferința organizată  în cadrul Proiectului „Bolnavul- loc tainic al întâlnirii cu Hristos”, proiect ce  va participa la Concursul Național Catehetic „Hristos- Cuvântul care vindecă”, ediția a XVI-a, organizat de Patriarhia Română în Anul omagial al pastorației și al îngrijirii bolnavilor cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, am aflat dintr-un comunicat de presă trimis de școala parte din proiect. Mai exact, în realizarea Proiectului „Bolnavul- loc tainic al întâlnirii cu Hristos” sunt implicate Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou”, Școala Gimnazială „Anton Pann” și Parohia Albina.

În cadrul Conferinței s-au susținut următoarele prelegeri:

- „Bolile sufletului. Perspectivă duhovniceasă”- prezentată de profesor de religie Iordache Manuela-Veronica Iordache;

- „Efectele alcoolului și ale drogurilor asupra sănătății trupești și sufletești - Metode, tratamente și posibilități de însănătoșire”- Constantin Chirilă, Facilitator pentru Adicții;

- „Prevenția obezității prin abordarea unui stil de viață sănătos”- Medic Primar Dr. Cristina Voineag.

La conferință au participat,  ca invitați din partea ISJ Brăila,  Inspector  de Religie prof. Elena Cocârlea și  Inspector de Limba Română Iulia Georgescu.

De asemenea, au fost prezenți preotul Paroh  Ionuț Tache de la Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou”, Brăila, preotul Alecu Radu de la Parohia Albina, Brăila, eleviii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala „Anton Pann”, cadre didactice precum și credincioși din Parohia „Sf. Dimitrie cel Nou”. ”După audierea prelegerilor, elevii au înțeles că păcatele săvârșite și patimile înrădăcinate afectează și sufletul dar și trupul, încătușându-le, și astfel pot duce la apariția dependențelor și apoi la îmbolnăvire”, se mai spune în comunicatul de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro