Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolizi de peste 100.000 de euro, "arestati" de Politia de Frontiera

In baza unor operatiuni "la pont", Politia de Frontiera, impreuna cu Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, a reperat si retinut, in cursul acestui an, sapte autoturisme de lux de provenienta straina. Dintre acestea, patru au fost sechestrate numai saptamina trecuta. Tot atitea autoturisme, de acelasi calibru, a reusit sa retina Politia de Frontiera in anul 2005. Masinile au fost introduse in tara fie prin documente false, fie dupa ce au fost furate sau radiate din registrele tarilor de provenienta. Per total, bolizii "arestati" pina acum, ca fiind corpurile delicte produse prin infractiuni sau obiectele unor contraventii, costa peste 100.000 de euro. Masinile "arestate" ca fiind rezultate din infractiuni sint la dispozitia instantelor de judecata, iar celelalte, daca nu sint recuperate in timpul stabilit de lege si dupa plata unor amenzi, vor intra in proprietatea statului si vor fi scoase la licitatie.
Politia braileana de Frontiera are in curte, in acest moment, mai multe masini care constituie corpuri delicte ale unor fapte penale sau obiectele unor contraventii. Anul trecut, Politia a retinut sapte autoturisme de lux, iar anul acesta, pina ieri, alte sapte autoturisme au fost sechestrate in vederea indisponibilizarii. Patru bolizi au fost "arestati" numai saptamina trecuta. Masinile au fost aduse in tara de "sageti" ale unor interlopi din Braila si au fost reperate urmare unor informatii primite de la persoane care colaboreaza cu Politia. Frontiera braileana a lucrat, de asta data, si cu Politia, indeosebi cu oamenii de la Rutier, care au contribuit la urmarirea masinilor si la retinerea lor. "Avem masini de marca aici: DW Nexia, Mercedes Benz, Ford Mondeo, BMW si VW Golf, Renault, Ford, chiar si un Renault Chamade. Toate dateaza, ca an de fabricatie, de dupa 2002. Masinile care constituie obiectele unor contraventii au fost duse deja in Vama, iar acelea care constituie corpuri delicte ale unor infractiuni, de genul furt, documente false sau acte radiate in tarile de provenienta, sint la dispozitia instantei de judecata", ne-a declarat inspectorul principal Dan Crassas, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Braila (IJPF). Un autoturism de genul celor detinute de IJPF Braila costa, pe piata, in medie, in jur de 10.000 de euro. "Masinile aflate la noi, acelea care sint obiectele unor contraventii, vor fi date statului dupa 120 de zile. Daca in acest timp, detinatorii vin si le revendica, daca platesc si amenzile aferente, nu le mai dam statului. Altfel, acestea vor fi vindute la licitatie de catre Finante, reprezentantul Statului in teritoriu", ne-a declarat Dumitru Stefan, seful Biroului Vamal Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii