Mergi la conţinutul principal

Bolile profesionale intra in atentia Casei de Pensii si a Spitalului Judetean

Casa Judeteana de Pensii si Spitalul Judetean au incheiat, zilele acestea, contractul pentru acordarea de servicii medicale pentru cei care sufera de boli profesionale. Acesta a fost perfectat in baza Legii nr. 346/2002, modificata si completata ulterior, si a normelor metodologice de aplicare aprobate prin Ordinul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si a Ministerului Sanatatii Publice, nr.450/825/2006.
Astfel, Spitalul Judetean acorda servicii medicale prin Compartimentul Medicina Muncii din cadrul Sectiei Medicala III, aflat in corpul B, etajul 2 (fostul Spital nr. 3) pentru spitalizare continua si prin Cabinetul de Medicina a Muncii situat la etajul 2 al Policlinicii Hipodrom, str. Pietatii, pentru ambulatoriu. Cabinetul are program marti si joi, intre orele 13.00 si 15.00.
Serviciile medicale acordate in Spitalul Judetean sint: consultatii, stabilire diagnostic, investigatii pentru stabilirea caracterului de profesionalitate, tratamente, ingrijire, medicamente, materiale sanitare, cazare si masa aferente cazurilor verificate.

Tratament pe acte

Pentru a beneficia de servicii medicale, persoanele cu boli profesionale trebuie sa prezinte urmatoarele documente: recomandare/trimitere de la medicul de intreprindere, fisa de declarare a bolii profesionale BP2, adeverinta de asigurat eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate, buletinul/cartea de identitate si adeverinta eliberata de angajator, din care sa reiasa numarul de zile de concediu medical de care a beneficiat cel in cauza in ultimele 12 luni.
Persoanele care s-au imbolnavit inainte de 23 septembrie 1996 vor prezenta o adeverinta medicala a inregistrarii in "Registrul de boli profesionale", eliberata de Autoritatea de Sanatate Publica.
Ramine insa incert modul in care vor fi acoperite salariile cadrelor medicale din Medicina Muncii. Situatia a generat nenumarate discutii in ultimele luni. Practic, la acel moment nu exista cadru legislativ, salariile medicilor de medicina muncii fiind acordate de catre Spitalul Judetean. Acum, exista actele normative si normele metodologice de aplicare, dar sumele nu acopera nevoile salariale.
"Am incheiat contractul cu Spitalul Judetean si vom acorda bani pentru cazare, tratament pentru bolnavi, iar sumele trebuie sa acopere si salariile cadrelor medicale. Am inteles ca procentul nu e indestulator. In aceasta situatie, solutia va fi bugetul de sanatate si, daca nici acolo nu vor fi bani, atunci bugetul de stat", ne-a declarat Sorin Enache, director executiv al Casei Judetene de Pensii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro