Mergi la conţinutul principal

Boicotul face "mult bine" USL, le arată europenilor ce înţelege Băsescu prin democraţie

"Ştiţi ceva? Faptul că boicotează referendumul ne face foarte mult bine, pentru că acum văd toţi partenerii noştri din Europa şi din lume ce înseamnă pentru Băsescu şi PDL democraţia, aceea de a-i ţine pe oameni de frică în casă, de a le sechestra buletinele de identitate. Am văzut nişte articole în presa internaţională în care era criticată această manieră de a interzice oamenilor să meargă la vot. În Uniunea Europeană este în general o problemă legată de absenteismul la vot şi toate discursurile liderilor europeni au încercat să stimuleze prezenţa la vot. Apelul la boicot neagă toată valorile democratice, neagă valorile europene la care România a aderat", a declarat europarlamentarul PSD.
Ea a adăugat că nu a primit "niciun semnal" că s-ar organiza un control al referendumului din partea Comisiei Europene şi că USL a invitat mai mulţi oficiali europeni să asiste la procesul de votare. "Nu am primit niciun semnal că s-ar organiza ceva de CE. Noi i-am invitat pe colegii noştri, atât din PE, cât şi unii membri ai Parlamentelor naţionale şi sperăm, aşteptăm răspunsuri, sperăm să avem cât mai mulţi invitaţi străini care să observe rezultatele alegerilor. Avem nişte confirmări, dar mai aşteptăm. Avem câţiva parlamentari italieni, avem colegi din Parlamentul britanic şi aşa cum spuneam, aşteptăm mai mulţi colegi să ne confirme dacă vor veni sau nu. Ei ne-au transmis că vin din solidaritate, nu pentru a monitoriza, nu pentru a controla, având deplină încredere în instituţiile statului. De altfel, aşa cum spuneam, la această intoxicare şi manipulare la care au fost supuşi oficialii europeni în ultimii ani trebuie să le dăm răspuns", a precizat Corina Creţu.
Viceliderul social-democrat s-a arătat convins că PDL va încerca să forţeze în Parlamentul European o dezbatere privind situaţia României. "Sunt convinsă că vor presa în septembrie o dezbatere despre România şi sunt convinsă că dacă va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului European, premierul va veni, va explica", a punctat Creţu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro