Mergi la conţinutul principal

Bogdi a intrat, din nou, în lupta cu «buba-monstruleţ». Are nevoie de susţinerea noastră

• din păcate, boala cu care se confruntă băieţelul a recidivat, iar medicii turci i-au extirpat un nodul pulmonar şi i-au prescris mai multe şedinţe de chimioterapie • vestea bună este că organismul reacţionează bine la tratament, iar rezultatele sunt optimiste • în schimb, familia are nevoie de sprijin financiar

 

Micuţul Bogdi a fost atras, din nou şi fără voia sa, într-o nouă luptă cu hepatoblastomul sau “buba-monstruleţ”, aşa cum a numit-o el. Băieţelul se află acum internat la clinica medicală “Amerikan Hastanesi” din Turcia, pentru cure de chimioterapie, după ce analizele au arătat că este vorba despre o recurenţă a hepatoblastomului. Practic, boala a recidivat.

Pe 19 decembrie, i-a fost înlăturat un nodul pulmonar care prezenta o nouă metastază a vechii boli. Ulterior, medicii au luat decizia de a-i administra mai multe şedinţe de chimioterapie. Potrivit mamei lui Bogdi, Sorina Popa, micuţul pacient va urma un protocol de 4 până la 6 cure cu frecvenţă de 14-21 de zile, în funcţie de substanţa administrată. “Din nefericire, tipul de cancer şi stadiul 4 de la prima diagnosticare sunt 2 premise care au crescut şansele de recidivă”, ne-a spus Sorina Popa.

Există, totuşi, şi o veste bună! Organismul lui Bogdi a răspuns foarte bine la tratament încă de la prima cură, astfel că şansele ca băieţelul să iasă învingător, aşa cum ne-a obişnuit, sunt mari.

Bogdi ne cheamă să-i fim alături, cum am fost pe tot parcursul anului 2018, când a primit urâtul diagnostic. Familia are nevoie de sprijin financiar, deoarece toate serviciile medicale din Turcia sunt cu mult peste putinţele părinţilor. Cei care vor să ajute o pot face donând în următoarele conturi:

- Asociaţia “Bogdi învinge tumora”: RO55BRDE090SV53933560900

- Popa Cristian, tatăl lui Bogdi, cont euro: RO43BRDE090SV33301900900

- Popa Sorina Mihaela, mama lui Bogdi, cont lei: RO02INGB0000999907943914

- Pay-pal: cristi_popa23@yahoo.com

 

Reamintim că povestea tristă a lui Bogdi a început pe 5 mai 2018, cu o banală febră care nu dădea nimic de bănuit, deoarece nu avea alte simptome. Părinţii l-au dus la un control pediatric, la Galaţi. Febra începuse să treacă, iar Bogdi se simţea mai bine, însă medicii au decis să-l controleze şi la burtică. Şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi au recomandat un ecograf, iar rezultatele au fost devastatoare: o posibilă tumoră la ficat. A urmat un drum la Cluj, acolo unde doctorii au reconfirmat diagnosticul de la Galaţi: hepatoblastom gradul IV cu metastaze pulmonare. Vestea bună era că Bogdi avea şanse mari de vindecare, dar doar cu un transplant efectuat în străinătate şi tratament adecvat. Cum părinţii fac orice pentru sănătatea copiilor, aşa şi părinţii lui Bogdi au luat drumul Turciei, cu câteva economii. A urmat un drum lung cu suişuri şi coborâşuri, cu campanii de strângere de fonduri, dar totul s-a meritat pentru că în luna februarie 2019, Bogdi s-a întors învingător acasă. Pentru multe luni, analizele au ieşit curate, iar fericirea era mare. Abia spre sfârşitul anului trecut, au apărut semne majore de îngrijorare, aşa că Bogdi şi familia sa au luat, din nou, drumul Turciei. Sperăm să se întoarcă, din nou, învingător!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro