Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogateanu, achitat intr-un proces intentat pentru lovire

Inculpat, deja, in doua dosare penale - pentru savirsirea infractiunilor de ultraj la politist, ultraj contra bunelor moravuri si distrugere -, Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", seful gruparii din Varsatura, a fost achitat saptamina trecuta, intr-un dosar penal aflat pe rolul Judecatoriei Braila. In iulie 2006, "Romica" fusese actionat in judecata pentru lovire, fapta penala pe care ar fi comis-o impotriva lui Laurentiu P., membru al unei grupari rivale, si impotrva patroanei de la terasa SC "Suedi Com" SRL, amplasata linga Parcul Zoo. Daca in cazul lui Laurentiu P. instanta a dispus achitarea inculpatului, in cazul femeii s-a dispus incetarea procesului penal. De altfel, pe parcursul derularii anchetei, procurorul care s-a ocupat de caz a fost nevoit sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala (SUP) si neinceperea urmaririi penale (NUP), pentru mai multe infractiuni puse pe seama lui Bogateanu, pe motiv ca acestea nu au putut fi probate. Desi parte vatamata, Mirela P. a renuntat la acuzatii, de frica lui "Catali", precizeaza magistratul anchetator.

Descindere cu sabii si cutite sau simpla cacealma?

Potrivit rezolutiei de scoatere de sub urmarire penala intocmita anul trecut de Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, pe data de 30 august 2005, Mirela P., administratorul SC "Suedi Com" SRL, a sesizat politia, afirmind ca mai multi indivizi, printre care si Radu Bogateanu, zis "Catali", au provocat scandal la restaurantul firmei, situat pe DN 21 (Soseau de Centura), linga Parcul Zoo. A doua zi, Laurentiu P. l-a reclamat si el pe "Romica", pe motiv ca acesta l-ar fi agresat cu un cutit.
Din cercetari a rezultat ca in seara zilei de 30 iulie 2005, ora 22.30, Laurentiu P. se afla la terasa "Suedi Com" SRL, de linga Parcul Zoo, impreuna cu un amic. La un moment dat, in zona au oprit doua autoturisme din care au coborit mai multi indivizi, printre care si Radu Bogateanu, liderul gruparii "Catali" din Varsatura. Intrucit cei doi fac parte din grupari infractionale adverse, precizeaza procurorul anchetator, "Bogateanu a ajuns la masa partii vatamate si a scos o sabie cu scopul de a-l agresiona, fapt ce l-a determinat pe acesta sa fuga spre gardul terasei, comun cu Parcul Zoo. Pina sa poata fugi, partea vatamata a fost lovita cu sabia, invinuitul crindu-i leziuni". Laurentiu P. a scapat abia dupa ce a escaladat gardul de la Zoo si le-a cerut ajutorul agentilor de paza Nicusor T. si Nicolae M. Anchetatorii spun ca, in acel moment, patroana terasei, Mirela P., i-a cerut explicatii lui "Romica", insa acesta "a lovit-o cu palma insultind-o si amenintind-o". Cert est ca, dupa incident, scandalagiii au urcat in masini si au demarat in tromba. Potrivit raportului medico-legal intocmit ulterior, Laurentiu P. a suferit leziuni "prin actiunea unui corp taietor - intepator", avind nevoie de 8 - 10 zile de ingrijiri medicale.
Desi in prima faza a anchetei, patroana terasei si alti martori audiati au declarat ca, intr-adevar, mai multi indivizi - dintre care unii inarmati - au descins in seara respectiva in zona, ulterior, aceasta "a refuzat sa mai dea declaratii si sa mai colaboreze cu politia", pe motiv ca se teme "pentru integritatea sa si a familiei sale". Femeia a mai afirmat ca a fost, deja, amenintata. Pina la urma, atit Mirela P., cit si Elena F., o angajata a terasei care fusese martor la eveniment, au afirmat ca "nu Bogateanu este persoana care in seara de 30 iulie 2005 l-a agresat pe Laurentiu P. pe terasa barului". Cit despre "Romica", acesta a negat acuzele care i s-au adus, afirmind ca in momentul respectiv s-a aflat in zona, insa la mormintul fratelui sau, "Catali", nu la terasa. Ceilalti martori audiati au declarat ca nu-i pot identifica pe agresori. Oamenii legii au fost nevoiti sa dispuna NUP in cazul lui Cristinel C., zis "Calu" si a lui Marius C., zis "Titoi", despre care existau indicii ca ar fi participat la pedepsirea lui Laurentiu P. Din pricina "declaratiilor contradictorii", s-a dispus SUP in cazul lui "Romica" Bogateanu, in ce priveste acuzatia de port ilegal de arma alba, precum si continuarea cercetarilor pentru identificarea celor care l-ar fi taiat, totusi, pe Laurentiu P. Intrucit patroana barului si-a retras plingerea si a refuzat sa se judece cu agresorii, s-a dispus, de asemenea, NUP. Singurele acuzatii care mai puteau sta in picioare erau acelea de lovire, amenintare si insulta, motiv pentru care, in iulie 2006, Parchetul a sesizat instanta de judecata. Dupa sase luni, procesul a fost cistigat de Radu Bogateanu. Cit despre autorii atacului din iulie 2005, acestia nu au fost identificati, in mod oficial, nici pina astazi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii