Mergi la conţinutul principal

Boc a cerut declasificarea contractului cu Sterling

Seful Executivului a sesizat Departamentul de Control al prim-ministrului in vederea elucidarii conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd.
Curtea Internationala de Justitie de la Haga a recunoscut, marti, jurisdictia si drepturile suverane ale Romaniei pentru o suprafata de platou continental si zona economica exclusiva de 9.700 de kmp, adica 79,34% din zona in disputa cu Ucraina, ceea ce implica 70 de miliarde de metri cubi de gaze si 12 milioane de tone de petrol.
Decizia Curtii a deschis discutia despre exploatarea zacamintelor de hidrocarburi, in acest context, revenind in atentia presei o hotarare a Guvernului Tariceanu, de la sfarsitul mandatului, care face referire la concesiunea unor perimetre din Marea Neagra catre firma Sterling Resources.
De asemenea, premierul Boc l-a demis pe Bogdan Gabudeanu din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, conducerea ANRM fiind preluata de Gelu Agafiel Maracineanu.
Bogdan Gabudeanu, membru PNL, a fost numit la ANRM la 28 noiembrie 2006. Semnatura lui apare pe hotararea Guvernului din noiembrie 2008 privind actul aditional nr.11 la contractul de explorare si impartire a productiei in perimetrele XIII Pelican si XV Midia incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si compania Sterling Resources Ltd.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu