Mergi la conţinutul principal

Boboc promite că nu va permite desfiinţarea Judecătoriei Însurăţei

Preşedintele Comsiei juridice din Senatul României, PNL-istul Cătălin Boboc, susţine că nu are de gând să permită redactarea actului normativ pe baza căruia Judecătoria Însurăţei ar putea fi desfiinţată. Acesta a afirmat că a avut deja o discuţie pe temă cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună şi că va continua să ridice problema, săptămâna aceasta având programată o nouă întâlnire.
"Am avut deja o discuţie săptămâna trecută, când a fost doamna ministru Prună la Comisie. Vom mai avea şi săptămâna asta o întâlnire. Am discutat despre lucrul ăsta. Eu am înţeles, argumentele de natură economică de genul «domnule, nu se justifică şi aşa mai departe», sunt poate corecte, dar justiţia este un serviciu public până la urmă şi nu trebuie tratată din această perspectivă. Este, dacă vreţi, comparabilă oarecum cu bisericile, cu spitalele. Dacă am numai 30 de locuitori într-un sat, ce înseamnă, că nu le mai asigur asistenţă medicală? Adică oamenii ăia pot să se îmbolnăvească, să moară?! Aşa este şi aici. Sunt patruzeci şi ceva de mii de oameni care, până la urmă, depind, se lovesc de acea judecătorie. Că ea e rentabilă sau nu? Să ne înţelegem. Nu e un bussiness! Judecătoria nu e o afacere, e un serviciu public şi statul este obligat să asigure cetăţenilor accesul la justiţie", a declarat Boboc. Sursa citată a mai punctat că sunt şanse reale ca alţi magistraţi să fie repartizaţi la Judecătoria Însurăţei şi astfel să se rezolve problema lipsei de personal. De asemenea, a afirmat că a programat o întâlnire în această săptămână şi cu Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). "Să stea liniştiţi cetăţenii de acolo. Îmi asum, mă angajez că voi reuşi! Singura problemă, astăzi, este aceea că nu sunt magistraţi suficienţi. Dar voi avea o discuţie şi cu domnii de la CSM, mi-am programat-o deja în această săptămână. CSM-ul poate dispune de alţi judecători din ţară acolo unde schema este mai încărcată, sau de oameni noi care intră în sistem, şi să meargă să asigure şi acolo permanenţa. Până una-alta am înţeles că s-a găsit acea soluţie de delegare a competenţelor. Sper să nu dureze foarte mult", a conchis sursa citată.
Reamintim că din lipsă de magistraţi, Judecătoria Însurăţei este din nou pe lista instanţelor ce ar putea fi închise, după ce, în urma mai multor propuneri ale Direcţiei de Resurse Umane din sistem, CSM a sesizat Ministerul Justiţiei în acest sens. În luna martie CSM a propus Guvernului ca într-o primă etapă să se facă rearondarea justiţiabililor. Judecătoria Însurăţei deserveşte aproximativ 49.000 locuitori şi este vizată pentru a fi desfiinţată pentru a treia oară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro