Mergi la conţinutul principal

Boboc lansează un atac dur la adresa celor «abuzaţi de DNA»

• fostul senator PNL Cătălin Boboc susţine că dezbaterile cu privire la DNA şi raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind activitatea parchetelor “rupe România în două” • acesta a venit cu un mesaj la adresa actualilor parlamentari îndemnându-i să depună plângeri dacă se simt abuzaţi de procurori, la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni, nu să folosească puterea pentru a-şi asigura liniştea

 

Ex-senatorul PNL Cătălin Boboc, fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat, s-a arătat extrem de revoltat de scandalul actual pe tema Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta precizează în cadrul unui comunicat pe reţelele de socializare că dezbaterea pe tema DNA, dar mai ales a raportului prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind activitatea procurorilor, în urma căruia au fost demarate procedurile de demitere a şefei instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, “rupe România în două”.

“Democraţia înseamnă curente diferite, divergente chiar, şi asta nu trebuie să ne sperie. Ce mă sperie pe mine este altceva: între cele două tabere definite acum, orice dialog pare imposibil, orice toleranţă este exclusă. Şi este şi greu să fie altfel, câtă vreme oamenii de toate vârstele, care încearcă să progreseze prin muncă şi forţe proprii, s-au săturat să umple sacul fără fund al bugetului României, pe care alţii îl golesc cu şmecherie şi chiar golăneală. În aşteptarea unui sistem de educaţie mai bun, a unui sistem sanitar normal, a unei infrastucturi utilizabile, a unui trai mai bun s-au aşezat pe baricada justiţiei, cu credinţa că doar dictatura legii mai poate salva ceva.  De partea cealaltă, cei care s-au obişnuit să folosească banii statului român doar în interes personal, simt că pământul le fuge de sub picioare, că s-a pus «STOP» hoţiei practicate de 25 de ani încoace. Li se alătură o parte a societăţii care nu a fost niciodată călcată de DNA sau de vreun alt parchet, dar care empatizează cu «săracul X», care a fost supus abuzurilor conform celor spuse la TV, şi care, este adevărat, a furat dar «a făcut şi pentru noi ceva»“, precizează Boboc, iritat de situaţia actuală.

Acesta a venit cu această ocazie cu un mesaj destul de clar la adresa actualilor parlamentari şi a celor deranjaţi de activitatea intensă a procurorilor: să depună plângere la fel ca toţi ceilalţi oameni, nu să folosească puterea pentru a-şi asigura liniştea.

“Adevărul dureros este că majoritatea românilor, dimineaţa la 5:45, se întorc pe partea cealaltă sau se pregătesc liniştiţi de încă o zi de muncă. Doar unii nu pot dormi, pe muzică de sirene, şi fug repede la fereastră să vadă dacă bat mascaţii la uşa lor! Corupţia nu trebuie stârpită cu abuzuri, sunt total de acord! Dar «abuzaţii» să meargă, cum am face noi toţi, să depună plângeri dacă într-adevăr sunt abuzaţi, nu să folosească puterea dată de oameni, prin vot, pentru a-şi asigura liniştea. Şi vă întreb pe voi, acea majoritate imensă, aţi fost vreodată încătuşaţi, aţi fost vreodată arestaţi, «abuzaţi», trăiţi cu teama că aţi putea fi, ştiindu-vă curaţi?! Eu unul dorm bine, voi?”, a conchis Boboc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro