Liberalii fac presiuni la centru şi cer actualei majorităţi parlamentare în frunte cu PSD să deblocheze dezbaterile privind Ordonanţa de Guvern 55/2014, privind migraţia aleşilor locali. "Ordonanţa traseiştilor" se află în prezent la Senat, în lucru la Comisia juridică, termenul pentru adoptarea raportului fiind depăşit cu zece zile, informează Mediafax.ro. Contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, a afirmat că în ciuda tuturor eforturilor sale de a introduce proiectul privind OUG 55 pe ordinea de zi, acest lucru nu a putut fi realizat deoarece PSD-iştii sunt majoritari. "Aceasta se află în prezent la Senat. Am încercat să o bag pe ordinea de zi, dar nu am reuşit. O să mai încerc şi mâine (n.r. astăzi) şi după aceea vom vedea. Eu cred că se va tranşa într-un fel", a declarat senatorul. Boboc a ţinut totuşi să îşi exprime scepticismul în privinţa posibilităţii înlăturării efectelor ordonanţei, în contextul în care majoritatea parlamentară va decide. "Depinde cum va fi votat. Poţi să votezi să rămână aşa, poţi să votezi să elimini efectele. Sunt mai multe variante. Acum vom vedea în urma discuţiilor, dar după cum cred că vor merge lucrurile, pentru că nu avem majoritate, nu sunt multe şanse să fie respinsă. Asta e. Ei (n.r. PSD-iştii) îşi apără traseiştii, evident. Pe asta se bazează ca să rămână acolo. În Parlament pe ăştia se bazează ca să rămână la putere şi în plan local tot pe ăştia au vrut să se bazeze la prezidenţiale şi au pierdut pe mâna ăstora. Nu învaţă nimic din păcate", a mai afirmat Boboc.
Reamintim că, în judeţul şi municipiul nostru mai mulţi aleşi locali au decis anul trecut să profite de ordonanţa dată de Guvernul Ponta şi să îşi schimbe opţiunea politică. Astfel, la CLM Brăila, foştii PPDD-işti Cosmin Pavaloiu şi Gigel Cismaş au profitat de "ordonanţa traseistilor" şi au intrat sub umbrela UNPR, la fel şi ex-PNŢCD-istul Laurenţiu Chiru, ex-PPDD-istul Georgică Sterian şi ex-PUER-istul (autoproclamat între timp independent) Paul Creţu, care au decis să urce în barca PNL. Tot de această ordonanţă s-a agăţat şi consilierul (autorproclamat independent) Dan Păun, deşi acesta şi-a anunţat trecerea la alt partid înainte de intrarea în vigoare a OUG propusă de Liviu Dragnea. În ceea ce priveşte CJ Brăila: consilierul Cătălin Dudulea (ex-PER) a devenit independent, Emilian Dumitriu, Bogdan Dumitru şi Ernest Mocanu (ex-PPDD) - au trecut la UNPR, în timp ce Ivan Cristian şi Stelian Muşat (ex-PPDD) au trecut la PSD. De asemenea, tot din fosta barcă a partidului lui Dan Diaconescu a sărit şi Tănase Iorgoveanu, însă pentru a deveni independent. Deşi acum nu mai este consilier judeţean, la vremea respectivă şi Radu Silviu (ex-PDL) a profitat de conjunctură şi s-a declarat independent, deşi îşi pierduse sprijinul politic cu mult timp înaintea ordonanţei. Independent s-a declarat şi ex-liberalul Ancuta Cristian.
De asemenea, la nivelul judeţului partidele de opoziţie din Brăila au pierdut patru primari: Gheorghe Ionel de la Însurăţei (ex-PDL, actual PSD), Dima Priceputu - Viziru (ex-PDL, actual PSD), Ganea Nicolae - Galbenu (ex-PDL, actual PSD) şi Alexandru Moşescu - Mircea Vodă (ex-PNL, acum independent).