Mergi la conţinutul principal

Boboc «face cărţile» în PNL Brăila

• liberalul Cătălin Boboc este noul preşedinte interimar al filialei din Brăila, hotărâre aprobată, ieri, în Biroului Executiv Naţional al PNL • decizia este cel puţin surprinzătoare, având în vedere că Boboc a obţinut un scor de 23,94%, sub cel al partidului (26,52%) şi cu mult mai mic decât cel al câştigătorului preşedinţiei CJ Brăila, PSD-istul Francisk Chiriac (50,68%) la Alegerile Locale • Boboc a afirmat că varianta ca el să fie liderul organizaţiei a fost una mai bună decât cea ca o altă persoană, din afara organizaţiei, să fie impusă de la Centru • acesta a făcut apel la unitate, precizând că a venit vremea să nu mai existe “bisericuţe” în cadrul filialei • Boboc a declarat că nu va candida la Alegerile Parlamentare şi că nici nu doreşte fotoliul de consilier municipal

 

Liberalii brăileni s-au “scuturat de praf” după înfrângerea încasată la Alegerile Locale din 27 septembrie şi au început pregătirile pentru Alegerile Generale. Şi asta sub un şef nou, dar vechi: fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Brăila, ex-senator şi fost prefect, candidatul partidului pentru preşedinţia CJ la scrutinul din 27 septembrie, Cătălin Boboc. Aceasta este decizia finală, luată de Biroul Executiv Naţional al PNL şi anunţată, ieri, de către secretarul general al partidului, Robert Sighiartău. Secretarul a participat în weekend la o întâlnire cu liberalii brăileni, alături de vicepreşedintele regiunii de Sud-Est, deputatul gălăţean Victor-Paul Dobre, iar concluzia în urma acestor discuţii a fost anunţată, luni, după un vot în unanimitate, în BExN.

Interesant este faptul că numirea lui Cătălin Boboc pe funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Brăila, vine în contextul în care acesta a luat un scor mai mic decât cel al partidului la Alegerile Locale. Pe scurt, acesta a obţinut 23,94% în cursa pentru preşedinţia Consiliului, în timp ce scorul partidului la judeţ a fost de 26,52%, iar cel al câştigătorului, PSD-istul Francisk Chiriac, cu mult mai mare - 50,68%. Revenind, redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au reuşit să stea de vorbă cu Boboc, ieri, ca urmare a acestei decizii, iar liberalul a declarat că planul său principal este acela de a aşeza absolut toţi membrii la aceeaşi masă şi de a încerca să dizolve toate “bisericuţele” care s-au format în filială. Mai mult, Boboc a afirmat că nu are de gând să candideze la Alegerile Parlamentare şi că nici nu va lua în primire fotoliul de consilier municipal, considerând că există colegi mai tineri în partid, care au nevoie de o astfel de experienţă. Boboc a mai precizat că numirea sa pe funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene ar trebui considerată o alternativă mai bună celei privitoare la impunerea de către conducerea centrală a unui şef din afara filialei, lucru cu care colegii săi ar fi fost de acord.

 

Ce planuri are Boboc pentru PNL Brăila

“Este o decizie care s-a luat în urma discuţiilor care au avut loc la Brăila. Colegii au considerat că trebuie să fie cineva, clar, din filială. Adică nu s-a luat în calcul să aducă pe altcineva din afară. Cineva care cunoaşte organizaţia şi cineva care să poată să îi aşeze pe toţi la aceeaşi masă. A contat şi faptul că eu le-am spus că nu candidez la aceste Alegeri Parlamentare, aşadar nu am un interes personal. Deci nu pot fi acuzat de subiectivism. Pentru că aşa am vrut să elimin orice discuţie care ar putea apărea, pe interese. Ştiţi cum apar discuţiile de obicei”, a declarat Boboc, precizând că are de gând să se consulte cu colegii de partid pentru orice decizie, în special cu primarii şi restul candidaţilor care au obţinut voturi în mod direct.

În urma acestor analize şi consultări, preşedintele interimar al PNL Brăila a punctat că miercuri va prezenta la Centru o nouă configuraţie a Biroului Politic Judeţean, de asemenea interimar.

Boboc a precizat şi câteva dintre planurile sale în viitorul apropiat: “Obiectivele sunt foarte simple: să fim alături de primarii pe care brăilenii i-au ales din nou. Să fim alături de cei care au pierdut alegerile, dar care sunt colegi vechi de-ai noştri, liberali adevăraţi. Unii dintre ei chiar au pierdut la câteva voturi. Nu sunt oameni de lăsat la o parte. Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă. În rest, sunt colegii care muncesc, care au muncit şi care s-au implicat în lupta politică, evident, împotriva PSD-ului. Trebuie sprijiniţi. Şi îmi doresc foarte tare să mai fac ceva: Să îi aşez pe absolut toţi colegii la aceeaşi masă şi să nu mai existe în PNL filiala Brăila, bisericuţe. Toţi suntem liberali, toţi suntem colegi. Unii de o viaţă în partid şi în politică. Toţi trebuie să avem un interes comun. Toţi cei care înţeleg că interesul comun este mai important decât interesul personal, tot felul de funcţii, de candidaturi, vor avea un loc la decizie, la consultări. Aşa cum a spus un primar acum ceva timp, la un moment dat, că eu am adus democraţia în partid: democraţia revine, ca să zic aşa”.

Întrebat cum comentează faptul că unii colegi i-ar putea imputa că a fost numit preşedinte al filialei, deşi a avut un scor destul de slab la alegeri, Boboc a ocolit să dea un răspuns direct, precizând că discuţiile legate de candidaturi ar fi trebuit făcute înainte de alegeri şi nu după. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că este uşor să comentezi în privinţa celor care îşi asumă o candidatură, cu menţiunea că el nu s-a ferit să răspundă “chemărilor la luptă” ale partidului, ori de câte ori a fost nevoie, chiar dacă poate i-ar fi fost mai simplu să stea în banca sa.

 

Deputatul Vasile Varga consideră că este nevoie de unitate în PNL Brăila

Un comentariu despre numirea lui Cătălin Boboc pe funcţia de preşedinte interimar al PNL Brăila a venit, ieri, din partea deputatului Vasile Varga. Acesta a afirmat că din punctul său de vedere Boboc are o misiune foarte grea în momentul de faţă şi că principalul aspect este ca filiala să fie unită pentru a nu da şansa celorlalte partide să se bucure prea mult şi pentru a se pregăti de Alegerile Parlamentare. Varga a afirmat că nu consideră că trebuie să se discute despre vina unui candidat, a unui membru sau al unui preşedinte de filială, ci despre o vină comună a organizaţiei pentru eşecul înregistrat la scrutinul din 27 septembrie.

“PNL filiala Brăila, astăzi, are nevoie doar de unitate în acest moment. Pentru a redeveni o echipă solidă, capabilă să obţină un scor bun la Alegerile Parlamentare care bat la uşă. Este adevărat că ne aflăm într-un moment de bilanţ în care firesc este să facem o analiză serioasă şi cinstită a lucrurilor care au mers şi care nu au mers. Concluzia este să demarăm rapid reconstrucţia şi dezvoltarea PNL Brăila. Pentru că trebuie să fim corecţi şi noi, rezultatul unor alegeri mai bun sau mai nefericit, nu reprezintă meritul sau vina unui candidat, a unui membru sau al unui preşedinte de organizaţie, ci este reflexia activităţii întregii organizaţii. Pe de o parte, vă spun sincer că mă bucur că Biroul Naţional al PNL a decis să numească un preşedinte interimar, un membru al PNL Brăila şi nu cum s-a întâmplat în anii trecuţi, să aducă pe cineva din exteriorul organizaţiei, ceea ce ar fi avut de fapt darul de a stârni disensiuni interne”, a declarat Varga.

Parlamentarul a mai adăugat că liberalii brăileni nu mai au nimic de pierdut în prezent, aşa că nu mai există loc pentru dispute şi răzbunări inutile.

“Cătălin Boboc a primit o misiune, să coaguleze rapid echipa, să analizeze cum au stat lucrurile în realitate, să nu repete greşelile trecutului. Uşa partidului trebuie redeschisă pentru oameni valoroşi, care cred în valori liberali şi care vor să se implice cu adevărat. Personal, nu cred că este uşoară misiunea lui Cătălin Boboc, mai ales într-un asemenea moment. Dar am încredere în capacităţile lui. Asta este situaţia la Brăila, astăzi. Şi nu trebuie să se bucure celelalte partide de ceea ce s-a întâmplat la filiala PNL Brăila”, a conchis Varga.

Am încercat să obţinem un comentariu şi de la deputatul Antoneta Ioniţă, însă până la închiderea ediţiei print de ieri a cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, aceasta nu ne-a dat un punct de vedere.

Trebuie precizat totuşi că liberalul Cătălin Boboc a mai fost şi în trecut preşedintele organizaţiei PNL Brăila. Acesta a demisionat tocmai după scorul slab obţinut în 2016 la ALegerile Locale, atunci când a candidat pentru un mandat de primar al Municipiului Brăila. Totodată, este necesar să mai punctăm că prin numirea lui Boboc la şefia interimară a organizaţiei judeţene, este clar că acesta nu va mai reveni în fruntea Prefecturii Judeţului Brăila, aşa cum se zvonea, iar Simona Drăghincescu, subprefect cu atribuţii de prefect, va rămâne, cel mai probabil, reprezentantul Guvernului în teritoriu şi la Alegerile Parlamentare din decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro