Mergi la conţinutul principal

Blocul Naţional Sindical – filiala Brăila a pichetat, ieri, Prefectura

• sindicaliştii cer lămuriri despre cum se va face trecerea taxelor sociale de la angajator la angajat şi cum vor fi afectaţi aceştia • pe lista cu revendicări se află şi modificarea Legii 62/2011, adică Legea Dialogului Social • reprezentanţii BNS Brăila iau în calcul organizarea unui miting cu 1.000 de persoane, în municipiu, peste o săptămână

 

Aproximativ 30 membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) – filiala brăileană au pichetat, ieri după amiază, în faţa Prefecturii. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Guvernul vrea să treacă contribuţiile sociale de la angajator la angajat, fără a face precizări cum se va întâmpla acest lucru şi cum vor fi afectaţi angajaţii. Sindicaliştii mai vor modificarea Legii 62/2011 – Legea Dialogului Social. Reprezentanţii celor din stradă au intrat în audienţă la prefectul Brăilei. Revendicările vor fi transmise, mai departe, către Guvern.

“Toate revendicările sunt statuate pe principiul că nu este nimic clar cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Până nu va fi nimic clar, vom continua acţiunile. Aşteptăm răspuns de la Guvern. S-au tot propus o grămadă de lucruri până acum, dar nu a explicat nimeni cum va fi şi cum se vor aplica. Oamenii văd la televizor 1.000 de păreri şi fiecare se gândeşte la ziua de mâine. De la Prefectură ni s-a spus că toate revendicările noastre vor fi transmise către Guvern, aşa cum e procedura. Noi am mai dus şi un material cu modificările la Legea 62 – Legea Dialogului Social. Modificările au fost aprobate de toate confederaţiile sindicale. BNS are pichetări astăzi (ieri – n.r.) în toată ţara. BNS Brăila are aproximativ 6.000 de membri. Dacă ceilalţi nu au ieşit în stradă, nu înseamnă că sunt mulţumiţi. Salariatul e om şi el. Îi spui la 3 să fie aici, pleacă de la muncă la 3 fără un sfert şi nu mai ajunge aici. Poate e şi vina noastră că nu ştim să-i mobilizăm”, ne-a declarat Vasile Seciu, secretar general al BNS - filiala Brăila.

Dacă Guvernul nu le va da un răspuns clar vizavi de trecerea taxelor sociale de la angajator la angajat, BNS Brăila promite un miting cu 1.000 de membri, peste o săptămână, la Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro