Mergi la conţinutul principal

Bloc modern pe Faleză

• consilierii municipali au aprobat, recent, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui imobil cu mai multe funcții: de locuințe, dar și comerț, servicii și birouri • noul bloc ar trebui să fie edificat la adresa Bulevardul A. I. Cuza, nr. 1, deasupra Falezei Dunării, în locul clădirii în care a funcționat sediul Antena 1 Brăila în urmă cu mai mulți ani • se vor amenaja și spații de parcare • inițiativa aparține societății Doraly Mall SRL din Constanța • contactat, primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de demers, precizând că imobilul respectiv ar trebui să fie unul ultramodern

 

Se pun bazele realizării unui bloc ultramodern în locul fostului sediu al postului de televiziune Antena 1 din Brăila, în apropierea Falezei Dunării. Consilierii municipali au aprobat, recent, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui imobil cu funcțiune mixtă de comerț, servicii, alimentație publică, birouri, locuințe colective, precum și pentru organizarea de șantier. Este vorba despre spațiul situat pe Bulevardul A. I. Cuza, nr. 1, Lot 1 – Faleză, Lot 2 - între Bulevardul Independenței și SC Antena 1. Demersul aparține societății Doraly Mall SRL, cu sediul în Constanța. Acest proiect a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței ordinare de CLM Brăila din 29 martie, asta după ce a mai fost retras consecutiv, din motive tehnice, de două ori în ședințele Consiliului din ultimele două luni. Înainte, proiectul a trecut și de votul consilierilor județeni.

După cum se arată în hotărârea aprobată de consilierii municipali, documentația de urbanism este valabilă cinci ani de la data aprobării. De asemenea, din raportul de specialitate aflăm că ”Zona de studiu ce a fost analizată în vederea elaborării PUZ este situată în partea central-estică a intravilanului Municipiului Brăila și a fost stabilită prin Avizul de Oportunitate nr. 10 din 2022. Conform planului topografic avizat de OCPI Brăila, întocmit pentru elaborarea documentației de urbanism, suprafața de teren ce a făcut obiectul studiului este de 45.582 mp”.

Imobilul ce a generat acest PUZ are o suprafață de 1.398 mp este amplasat pe Bulevardul A. I. Cuza, Nr. 1, având ca vecini: la Nord – Str. Malului; la Sud – Bulevardul Independenței, la Est – str. Fața Portului, la Vest – Calea Călărașilor. De precizat că în Vest, în zona respectivă se află SC Ceprohart SA Brăila, CECCAR, Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Galați și alte două proprietăți private.

”Fondul construit în zona studiată este reprezentat de clădiri cu destinația de locuințe unifamiliale sau colective, administrație sau comerț și servicii, având regimul de înălțime variind de la parter până la P  7. (…) Obiectivul propus constă în construirea unui imobil cu funcțiune mixtă cu spații având destinații de comerț, servicii, alimentație publică, birouri și locuințe colective. Suprafața construită propusă este de 699 mp iar suprafața desfășurată va fi de 3.495 mp. Regimul de înălțime va fi de 2E – 1 E + P + 3-6E, având înălțime maximă de 24 m. În imobilul propus sunt prevăzute a se realiza 47 de apartamente”, se mai specifică în raportul de specialitate.

 

Se vor amenaja și spații de parcare în zonă

În același document se mai specifică faptul că în incintă se vor amenaja și 57 de locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi cu rol estetic și de ameliorare a calității aerului. Mai precis, vor fi 22 locuri de parcare în incinta imobilului din Bulevardul A. I. Cuza nr. 1, respectiv, 35 locuri de parcare la nr. 10 – 12.

”Accesul carosabil și pietonal pe terenul care a generat studiul se va realiza pe latura nordică, respectiv din Bulevardul A. I. Cuza. Echiparea edilitară va intra în sarcina beneficiarului și va consta în racordarea construcției viitoare la rețelele de energie electrică, gaze, apă-canal și telecomunicații existente în zonă”, se mai arată în raport.

De precizat că documentația a fost supusă informării și consultării publicului prin mai multe metode (anunț pe site-ul Primăriei, la avizier, montarea de către investitor a unui panou plus anunț în cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”), însă nu s-au formulat obiecțiuni, după cum informează municipalitatea.

Proiectul privind PUZ-ul a fost aprobat cu votul majorității, însă cu șase abțineri din partea consilierilor municipali ai PNL.

Contactat telefonic de redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” și întrebat în legătură cu acest demers al societății Doraly Mall, primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de idee, precizând că acolo sunt deja blocuri, astfel că se va păstra specificul zonei. Mai mult, edilul-șef a apreciat că imobilul respectiv va fi unul ultramodern.

”Acolo va fi un ansamblu de locuințe, vor fi blocuri, cu parcări subterane și nu numai. Vor fi și magazine, dar din genul celor de la parterul blocurilor. Vizavi au un teren unde vor face parcare. Acolo sunt deja blocuri și se păstrează specificul zonei. Au obținut toate avizele. Va fi ceva ultramodern”, a declarat Dragomir, cu mențiunea că după acest pas societatea ar trebui să obțină toate avizele necesare și să solicite emiterea autorizației de construire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro