Mergi la conţinutul principal

Blestemul drogurilor, prin ochii unui fost elev la Economic, actual deţinut

 în cadrul unui proiect iniţiat de Colegiul Economic “Ion Ghica”, în colaborare cu Centrul Antidrog, cinci deţinuţi au stat faţă în faţă cu elevii şi le-au împărtăşit experienţele neplăcute de care au avut parte din cauza drogurilor • printre deţinuţi, chiar un elev al instituţiei de învăţământ

 

Drogurile l-au împins în sfera infracţională pe un elev de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila, care a decis acum să le vorbească foştilor colegi despre pericolul acestor substanţe şi cum i-au dat acestea viaţa peste cap. Alături de alţi patru deţinuţi din cadrul Penitenciarului Brăila, fostul elev a decis să tragă un semnal de alarmă şi să îi determine pe tineri să spună “Nu” drogurilor.

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila este partener în cadrul proiectului naţional cu participare internaţională – “Extemporal şi la dirigenţie”, iniţiat de Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila. Pentru luna ianuarie, a fost planificată şi realizată, activitatea “Prevenirea infracţionalităţii şi consumului de droguri. Alegeri,  Fapte, Consecinţe!”,  cu sprijinul Sectorului de educaţie  şi asistenţă psihosocială din cadrul Penitenciarului Brăila.

După cum ne-a transmis coordonatorul CPECA, psiholog Olga Condrat, noutatea activităţii a constituit-o prezenţa a cinci persoane private de libertate, tineri custodiaţi de Penitenciarul Brăila, condamnaţi pentru infracţiuni la regimul drogurilor, care au dialogat cu elevii colegiului. “Un moment cu încărcătură emoţională a fost creat de un fost elev al Colegiului Economic, acum persoană privată de libertate, care a împărtăşit din experienţa sa plină de regrete ruta infracţională. Debutul acestui traseu l-a constituit iniţierea în consumul de droguri ilegale, apoi asocierea cu acte infracţionale pentru procurarea lor. Nu şi-a propus să-şi vândă libertatea în favoarea drogului şi nu putea accepta un astfel de deznodământ al drumului ales. Aparţinea unei subculturi adolescentine care încuraja începerea consumului, un grup cu propriile moravuri, propria scară de valori, chiar dacă era indezirabilă social. Deşi cunoştea din şcoală urmările posibile ale unei astfel de alegeri şi participase la multe activităţi extracurriculare pe teme de infracţionalitate, antidrog, violenţă, comportament civic, aceste avertismente au pălit în intensitate şi vocea lor nu mai era auzită în faţa tentaţiilor cu care s-a întâlnit”, a precizat reprezentantul Centrului Antidrog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro