Mergi la conţinutul principal

Blaga: Nicio categorie prevăzută în memorandumul Guvernului nu trebuie scoasă din listele electorale

Întrebat care din cele nouă categorii de cetăţeni prevăzute în memorandum trebuie scoase din liste Blaga a răspuns: "Niciuna"
El a precizat că în legătură cu categoria persoanelor decedate se omite faptul că aceste liste trebuiau actualizate cu cinci zile înainte de referendum şi au fost actualizate, fiind scoase 21 de mii de persoane faţă de listele din alegerile locale.
Vasile Blaga a mai arătat, în legătură cu cei care stau mai mulţi într-un singur domiciliu, că este vorba, în general, de populaţia de etnie romă sau de cetăţeni moldoveni care şi-au dobândit cetăţenia română şi că articolul 39 din Ordonanţa 97/2005 precizează că aceste persoane trebuie luate în calcul.
"Art. 39 din Ordonanţa 97/2005 privind evidenţa domiciliului, reşedinţa şi actele de identitate arată că trebuie luate în calcul persoanele care, deşi figurează la un domiciliu, acestea nu mai locuiesc efectiv acolo însă nu au parcurs procedura de înregistrare la noul domiciliu. La art. 28 alin. 2 din ordonanţă se arată că dovada adresei de domiciliu se face şi pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere însoţită de proba poliţiştului competent în acest domeniu" , a mai precizat Blaga.
Liderul PDL a spus că nu poate fi scoasă de pe listele electorale nici categoria persoanelor cu acte de identitate expirate.
El a arătat că având în vedere Legea 3/2000, orice persoană îşi exercită dreptul de vot fie pe baza actului de identitate, fie pe baza adeverinţei care ţine loc de act de identitate şi a arătat că 20 de ani încoace oficiliile de stare civilă sunt deschise în ziua votului, pentru ca persoanele să-şi poată obţine actele necesare pentru a vota.
Întrebat dacă PDL are o estimare a cetăţenilor care şi-au dobândit dreptul de vot şi nu au fost incluşi în listele electorale, Blaga a spus că datele sunt la MAI şi a arătat că preşedintele Comisiei de apărare, Costică Canacheu (PDL) a solicitat toate aceste date şi răspunsul MAI a venit foarte prompt.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu