Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biserica "Sfintii Imparati" si-a omagiat patronii spiritualui

Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" de pe strada Scolilor s-a dovedit neincapatoare, ieri, de ziua patronilor ei spirituali. Sute de credinciosi ortodocsi sositi din toate colturile Brailei au participat la Sfinta Liturghie de hram, rugindu-se pentru sanatatea celor care poarta numele Sfintilor Constantin si Elena si aducind daruri la altar, pentru a fi binecuvintate de preoti. Unii, care nu au mai avut loc in biserica, s-au multumit sa urmareasca slujba de afara, desi incepuse sa ploua. La loc de cinste s-a aflat, la fel ca in fiecare an, uriasa coliva a patronilor spirituali, din care au gustat toti credinciosii. Slujba religioasa a fost condusa de parintele paroh Traian Mazare.
Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" a fost fundata la 3 mai 1857, slujba de tirnosire fiind oficiata de PS Episcop Dionisie Romano al Buzaului, in ziua de 8 septembrie 1863. La ridicarea sfintului lacas au contribuit atit breslele, cit si cetatenii de vaza ai Brailei, in frunte cu Gheorghe Geavide, Mihalache Marghiloman, Hagi Hristu Ceaparu, Pitaru Mandache si preotii Ioan Castrinisios, Stefan Secareanu, Stan Radulescu si Radu Meca. A fost cea de-a patra parohie urbana a Brailei dezrobite de turci, dupa "Sfintul Arhanghel Mihail" (1831), "Sfintul Spiridon" (1842) - demolata de comunisti in anii '60 - si Sfintul Mare Mucenic Gheorghe" (1857). Biserica "Sfintii Imparati" pastreaza moastele Sfintului Mucenic Haralambie", a carui pomenire o facem an de an, in ziua de 10 februarie. In prezent, edificiul de pe strada Scolilor se afla in ample lucrari de consolidare si renovare, structura de rezistenta fiindu-i afectata in cei 150 de ani de existenta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii