Preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral şi de imagine al Mitropoliei Ardealului, a anunţat că Patriarhia Română lucrează la un proiect care urmăreşte impozitarea Bisericii Ortodoxe Române.
„Sunt pe deplin de acord şi ştiu la ce proiect de lege s-a lucrat şi în ce mod Patriarhia Română lucrează de aproape şase-şapte luni la realizarea unui mod de a impozita Biserica, pentru că va fi foarte greu. Îi atunci, în sfârşit, vom vedea că nu avem ce impozita. Abia aştept! Aştept cu nerăbdare să impozităm Biserica, în contextul în care vom retroceda Bisericii absolut tot ceea ce i se cuvine şi nu vom mai umbla cu complete de judecată, care din când în când uită să dea înapoi dosarele pe care le-au primit şi uneori şi după şase ani", a spus Constantin Necula pentru agerpres.ro. Despre impozitarea Bisericii, preotul Constantin Necula spune este convins că „acesta va fi trendul european general".
Medici în spitale, şcoli decente
Preotul Constantin Necula a declarat, de asemenea, că respectă efortul preşedintelui Klaus Iohannis de a fi echilibrat şi el personal i-ar cere acestuia să fie medici suficienţi în spitale, şcoli decente pentru copii şi înfiinţarea unei agenţii a voluntarilor.
„Respect enorm de mult efortul lui de a păstra echilibrul. Într-un fel sau altul, înjurăturile pe care le-am auzit la adresa Patriarhului meu, le-am auzit şi la adresa preşedintelui meu. Nici nu aş şti ce să-i spun preşedintelui. În primul rând, eu aş vrea să umplu spitalele cu medici, să reuşesc să îmi ţin medicii în spitale, să dau mai mult pentru analize medicale, îmi doresc enorm de mult şcoli decente pentru copii şi pentru că sunt apropiat de psihologii care lucrează în centrele anti-alcool şi antidrog, aş cere un pic mai mult ajutor pentru astfel de situaţii. De exemplu, aş crea o agenţie a celor care vor să-i sprijine pe oameni. Aş dezvolta un pic voluntariatul, aş trece în lege", a spus preotul Necula.
Este nevoie de dialog
Întrebat de ce este nevoie acum în societatea românească, preotul a răspuns: „De foarte mult dialog. Va trebui să învăţăm unii de la ceilalţi şi să lăsăm unii de la ceilalţi. Am discutat împreună asupra prezenţei preotului de la pompieri, printre cei răniţi, cei arşi. Spre exemplu, noi ieri, la Braşov, am avut cinci preoţi în dispozitiv. Vrem să spunem oamenilor că am fost acolo. Noi, la Sibiu, am semnat de doi ani un protocol cu ISU şi în foarte multe situaţii, prin colaborarea cu ei, am fost prezenţi atunci când a fost nevoie. La accidentele foarte grave, preoţii merg direct la spital. Există inclusiv cursuri făcute de ISU în bisericile din Sibiu."