Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biletul de internare in spital, la control!

Ati vazut ce privire superioara au agentii de paza de la "Ying Yang" in momentul in care descind in autobuze si tramvaie? Se uita in stinga si-n dreapta, ne suspecteaza pe toti din priviri, ca si cum ar vrea sa ne faca sa declaram ca nu avem bilet. Asta este momentul lor de glorie, atunci cind prind pe unul fara bilet. Se simt importanti, in sfirsit a venit vremea sa-si joace rolul. Sa ne intrebe ei pe noi cum de ne permitem sa circulam fara bilet? Pai, cum, inca nu am aflat ca asta este un delict federal, ca sa zic asa? Vaaai, puscarie scrie pe noi, calatorii, pentru faptul ca nu am vrut sau am uitat sa ne cumparam bilet. Evident, cei prinsi fara bilet trebuie sa plateasca amenda. Este un risc pe care orice calator stie ca si-l asuma. Nu ai bani sau poate ca ai, dar balcanicul din tine nu este dispus sa-i dea pe un bilet, trebuie sa stii ca daca ai avut ghinionul sa fii prins e normal sa scoti o suma de 10-20 de ori mai mare decit pretul calatoriei. La fel, daca nu ai fost prins, nu poti decit sa te bucuri, ca un adevarat roman ce esti, ca ai tras inca o teapa celor de la Braicar.
Specia numita calator fraudulos este bine reprezentata in Braila, ca de altfel in toata tara. Ne place sa mergem moca, sa nu platim, sa fim la fel ca politistii care au gratuitate pe autobuze sau tramvaie atunci cind sint in misiune, de parca politistii i-ar alerga pe infractori cu autobuzul 4. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa primim picioare in gura de la niste ciudati cu 8 clase, care pina sa-si gaseasca acest serviciu sareau peste linia de tramvai crezind ca-i curenteaza. Platim amenda si cu asta, basta! Dar mai bine ne apucam de cumparat bilete! In nici un caz nu trebuie sa le permitem acestor insi de la "Ying Yang", care sint platiti din bani publici sa ne controleze la bilete, nu si la coaste, sa umple spitalele cu noi. Nu vedeti ca atunci cind nu te omoara pentru ca ai furat un spray, te fragezesc ca pe un snitel pentru ca ai avut fantasticul tupeu sa le dai replica? Probabil ca asta este si unul dintre criteriile principale la angajare: sa ai mintea moale si pumnul tare! Ba nu, mai e ceva: trebuie sa-ti placa sa te plimbi cu tramvaiul si sa speri ca intr-o buna zi il vei depasi in curba pe tramvaiul aflat in fata ta!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii