Mergi la conţinutul principal

Biletele şi abonamentele “Braicar” rămân neschimbate

• modificarea TVA de la 20% la 19% nu afectează tarifele practicate de “Braicar”, acestea rămânând la fel ca şi până acum: 1,5 lei biletul de călătorie şi 110 lei pentru abonamentul lunar pe toate liniile din oraş

 

Consilierii municipali au la mapă pentru şedinţa CLM de marţi, 31 ianuarie, un proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelor practicate de către operatorul local public de transport călători, proiect care în linii mari propune menţinerea actualelor coordonate ale serviciului prestat. Altfel spus, în respectivul proiect se discută de păstrarea tarifelor în vigoare la 1,5 lei un bilet de călătorie, 55 lei abonamentul lunar pe o linie de tramvai sau autobuz şi 110 lei/lunar pentru toate traseele din municipiu operate de SC “Braicar”. Având în vedere că din această lună a intervenit o modificare în codul fiscal, care stabileşte o reducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 20% la 19%, se poate vorbi totuşi despre o majorare de tarif de 1%, diferenţă care rămâne în visteria operatorului de transport.   

De precizat că actualul nivel tarifar este neschimbat de circa 4 ani, mai precis din decembrie 2012, când prin hotărâre CLM a fost aprobată o majorare de la 1,2 lei/călătoria la 1,5 lei. Anterior, în 2009 a mai fost o modificare de tarif, când consilierii municipali au fost de acord cu o majorare cu 20%, adică de la 1 leu călătoria s-a ajuns la 1,2 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro