Mergi la conţinutul principal

Bilant pe POS Mediu in Regiunea Sud -Est

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, prin Organismul Intermediar POS Mediu Galati, a organizat luni, la Galati, "Conferinta Regionala Anuala dedicata Programului Operational Sectorial "Mediu - Regiunea Sud - Est" .
In cadrul conferintei s-au discutat principalele aspecte ale implementarii POS Mediu in anul 2008 la nivelul regiunii Sud - Est (din care face parte si Braila, alaturi de judetele Galati, Constanta, Vrancea, Buzau siTulcea), precum si directiile de dezvoltare ale acestui program operational sectorial in 2009.
La nivelul regiunii, in sectorul apa/apa uzata, a fost aprobat un proiect major si sint in curs de pregatire alte cinci proiecte. In sectorul deseuri, un proiect major este in curs de pregatire.
De asemenea, in cadrul evenimentului a avut loc si o prezentare a noului Ghid al Solicitantului pentru Axa Prioritara 4 din cadrul POS Mediu, "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii", pentru care un nou Apel de propuneri de proiecte a fost lansat in data de 28 noiembrie 2008. Proiectele eligibile trebuie sa contribuie la protejarea speciilor de plante si animale si conservarea mediului inconjurator.
Evenimentul a prilejuit o intilnire a reprezentantilor Ministerului (de la nivel central si regional) cu actorii la nivel local si potentialii beneficiari ai Programul Operational Sectorial "Mediu" care au avut astfel ocazia sa afle detalii concrete despre oportunitatile oferite de POS Mediu pentru regiunea lor.
POS Mediu a fost aprobat de Comisia Europeana in iulie 2007. Bugetul sau total este de aproximativ 5,6 miliarde euro. Din acest buget, aproximativ 4,5 miliarde euro reprezinta finantare din partea Uniunii Europene, iar 1,1 miliarde euro reprezinta contributia nationala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu