Mergi la conţinutul principal

Bilanțul negru al pestei porcine africane în județul Brăila: aproape 50.000 de porci uciși în 2021

* virusul pestei porcine africane a afectat și anul acesta județul Brăila, care a înregistrat pagube semnificative mai ales în fermele brăilene, dar și în rândul micilor crescători de animale

 

27 de focare și aproape 50.000 de porci uciși. Este un prim bilanț al pestei porcine africane în acest an, la Brăila, potrivit unui comunicat de presă transmis, ieri, de Prefectura Brăila. Conform acestei informări, cele mai multe animale sacrificate din cauza acestui virus au fost în fermele zootehnice din județul nostru, unde au fost confirmate pe parcursul anului, în total, patru focare, cu un efectiv mare de animale, respectiv 48.570 de porci.Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a raportat Instituției Prefectului-județul Brăila evoluția focarelor de pestă porcină africană (PPA) în județul Brăila. Din acest raport reiese faptul că, de la începutul acestui an și până în prezent, medicii veterinari au confirmat 27 de focare de PPA depistate pe raza județului Brăila, respectiv 4 focare depistate în ferme și 23 în gospodăriile populației. În total, este vorba despre un efectiv de 3.341 de porci morți, dintre care 17 la micii crescători de animale și restul în fermele din județ. În ceea ce privește numărul de animale sacrificate din cauza PPA în acest an, potrivit raportării DSVSA Brăila, este vorba despre un efectiv de 49.052 de capete, din care 482 de porci în gospodării și restul de 48.570 în ferme”, se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Brăila. Potrivit aceleiași surse, din cele 27 de focare confirmate în acest an, pe raza județului Brăila, au fost neutralizate până acum 8, toate în gospodăriile populației.

Referitor la situația PPA la mistreți, în acest an, nu a fost confirmat niciun caz în județul Brăila, după cum se menționează în materialul de presă.

Anul trecut, în fermele din județul Brăila, din cauza PPA au fost uciși aproximativ 27.000 de porci și alți aproape 6.000 au fost găsiți morți. Tot anul trecut, în gospodăriile populației, au fost confirmate 24 de focare de PPA și aproape 400 de exemplare au fost ucise din cauza acestui virus și alți 200 de porci au fost găsiți morți sau au fost sacrificați preventiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro