Mergi la conţinutul principal

Bilanțul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”. Mii de rechizite donate, aproape 200 copii fericiți

• luni, 11 septembrie, ghiozdanele cu rechizite au ajuns la elevi din localitățile Salcia Tudor, Șuțești, Ianca și Movila Miresii, dar și la copiii de la Grădinița parohială “Familia”, păstorită de părintele Cătălin Hurmuzachi de la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Brăila

 

Cea de-a treia ediție a campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” a însemnat un motiv de bucurie pentru aproape 200 elevi și preșcolari din municipiu și județ! Derulată de Forumul Tinerilor din România - Brăila, Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, Asociația ”Pentru Adevăr” și cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”,  campania a avut scopul de a sprijini copii din familii cu posibilități financiare reduse, oferindu-le șansa la educație. Iar luni, 11 septembrie, așa cum au anunțat orgazatorii, ghiozdanele complet echipate au ajuns la elevi din localitățile Salcia Tudor, Șuțești, Movila Miresii și Ianca. Marți, 12 septembrie, a venit rândul unor copii din municipiu să primească ghiozdănele și rechizite. Este vorba despre preșcolarii de la Grădinița parohială “Familia”, păstorită de părintele Cătălin Hurmuzachi de la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Brăila. Copiii de la această grădiniță provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilități materiale reduse, familii monoparentale, familii de romi, copii luați în plasament etc., însă cei de la parohie au grijă să le ofere hrană trupească și sufletească.

Mai trebuie spus că pe lângă rechizite, voluntarii de la Forumul Tinerilor au avut grijă ca elevii și preșcolarii să aibă parte și de o supriză în ghiozdănel: o gustare dulce, care să le facă ziua mai frumoasă.

În total, campania de anul acesta a adunat donații de aproape 14.500 lei.

 

O nouă campanie, aceeași voluntari inimoși

Ediția din acest an a campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” nu ar fi fost posibilă fără implicarea voluntarilor de la Forumul Tinerilor din România - Brăila. Urmând “rețeta” anilor trecuți, aceștia au făcut donații, au mers la cumpărături pentru a achiziționa rechizite cu banii strânși din donații, iar apoi au stat tot weekendul dinaintea începerii școlii pentru a împărți miile de rechizite pe “căprării” și a pregăti ghiozdanele pentru copii.

Iar noi nu putem decât să îi felicităm pentru toată munca lor și să le mulțumim pentru implicare! Mulțumim tuturor tinerilor care au contribuit la realizarea acestei campanii, precum și celor cinci fantastici care au străbătut și anul acesta drumurile din județul Brăila pentru a duce ghiozdanele copiilor. Mulțumim Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor și inițiatorul acestei campanii, Vlad Prunău, Marius Anghelache, Mihăiță Miron și Mihai Nistor!

O altă persoană care merită toate felicitările și mulțumirile este “domnul Anghel”, șofer angajat la Primăria Municipiului Brăila, care ne-a ajutat să livrăm toate ghiozdanele. Gândiți-vă că acesta avea concediu în ziua de 11 septembrie, dar când a auzit că trebuie împărțite ghiozdanele copiilor a insistat să vină să ajute. “Trebuia să vin! Termin aici treaba și după-amiază plec în concediu. Am vorbit cu soția, a fost și ea de acord. Important e să aibă copiii tot ce le trebuie”, ne-a spus acesta.

 

Mulțumim donatorilor!

La final de campanie dorim să le mulțumim public tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre, fie prin donații în ghiozdane și rechizite, fie prin donații în bani! Mulțumim tuturor donatorilor mici și mari, elevi și studenți, părinți sau bunici. Prin gestul lor, aproape 200 copii au acum tot ce le trebuie pentru începutul școlii. De asemenea, mulțumim Penitenciarului Brăila, companiei Glorious Lighting și firmei SC Quick Telesales!

 

Liderii administrației locale, din nou alături de copii!

Pentru al treilea an la rând, reprezentanții autorităților locale s-au alăturat campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” și au făcut donații pentru a susține educația unor copiii mai puțin norocoși. Așadar, mulțumim primarului Marian Dragomir, viceprimarilor Doinița Ciocan și Alexandru Jantea, precum și consilierilor municipali PSD. Mulțumim Consiliului Județean Brăila, în fruncte cu președintele Francisk Chiriac, vicepreședinților Ionel Epureanu și Ionuț Ciprian Dobre, consilierilor județeni PSD, Prefecturii Brăila, dar și membrilor aparatului de specialitate al CJ.

Le mulțumim tuturor donatorilor și le urăm copiilor mult succes în noul an școlar!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro