Mergi la conţinutul principal

Bilanţul anului 2019: 110 accidente rutiere, soldate cu 26 de morţi

anul trecut, numărul persoanelor decedate în urma evenimentelor rutiere grave a înregistrat o scădere faţă de anul 2018, de la 35 la 26 de morţi • principalele cauze care au dus la producerea accidentelor grave au fost  traversarea neregulamentară, neacordare prioritate pietoni şi viteză neadaptată • cele mai multe accidente s-au produs în zilele de joi

 

Veşti bune! Anul trecut, au fost mai puţine persoane decedate în urma accidentelor rutiere. Potrivit poliţiştilor, în 2019 au fost 26 de morţi în urma accidentelor, în timp ce în 2018 s-au înregistrat 35 de persoane decedate. Totuşi, numărul accidentelor a fost cam la acelaşi nivel în ultimii doi ani.

Siguranţa circulaţiei pe drumurile publice a constituit o prioritate a activităţii desfăşurate de poliţiştii brăileni. Potrivit informaţiilor transmise de la IPJ Brăila, pentru atingerea obiectivului central din Programul Uniunii Europene de acţiune pentru siguranţă rutieră 2011-2020 şi anume reducerea mortalităţii rutiere cu 50% până în anul 2020, comparativ cu 2010, şi a obiectivului Comisiei Europene de reducere cu 35% a numărului de răniţi grav până în anul 2020, comparativ cu 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire a infracţiunilor la regimul circulaţiei şi combaterea indisciplinei în trafic. “Pe raza de competenţă, în anul 2019, s-au comis 110 accidente rutiere, soldate cu 26 de persoane decedate, 106 persoane rănite grav şi 42 de persoane rănite uşor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când s-au înregistrat 107 accidente, soldate cu 35 de persoane decedate, 100 de persoane rănite grav şi 34 de persoane rănite uşor”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Potrivit poliţiştilor, principalele cauze care au generat producerea accidentelor grave în anul 2019 au fost: indisciplină pietonală (traversare neregulamentară şi  pietoni pe carosabil - 20%); neacordare prioritate pietoni 13,64%; viteză neadaptată/neregulamentară 12,73%; abateri biciclişti 10 %.

În perioada anului trecut, mai arată poliţiştii, cele mai multe accidente grave s-au produs în ziua de joi. În ceea ce priveşte distribuţia după intervalul orar al zilei, maximul se situează în intervalul 7.00 - 8.00, fiind vorba despre 9 accidente grave.

În perioada analizată au fost desfăşurate aproximativ 348 de activităţi educaţional preventive şi au fost organizate şi executate 696 de acţiuni şi controale, dintre care 615 cu efective proprii şi 81 împreună cu alte formaţiuni de poliţie şi în colaborare cu alte instituţii ori reprezentanţi ai societăţii civile. Au fost constatate 714 infracţiuni, dintre care 339 la regimul circulaţiei şi 375 de altă natură. Totodată, poliţiştii au aplicat 27.323 de sancţiuni contravenţionale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro