• în primul semestru al acestui an, poliţiştii brăileni au înregistrat 44 de accidente rutiere grave, soldate cu 10 persoane decedate şi 45 de persoane rănite grav • faţă de perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o scădere la numărul persoanelor decedate
Neadaptarea vitezei a fost principala cauză a accidentelor rutiere grave produse în primul semestru al acestui an. Din cauza pietonilor şi biclicliştilor neatenţi s-au produs alte accidente grave. Numărul evenimentelor rutiere a fost cam la acelaşi nivel cu perioada similară a anului trecut, însă numărul celor decedaţi a fost mai mic. Siguranţa circulaţiei pe drumurile publice a constituit o altă prioritate a activităţii desfaşurate de Poliţia brăileană, în anul 2019. Pentru atingerea obiectivului central din Programul Uniunii Europene de acţiune pentru siguranţă rutieră 2011-2020 şi anume reducerea mortalităţii rutiere cu 50%, în Europa, poliţiştii rutieri desfăşoară permanent activităţi de prevenire a infracţiunilor la regimul circulaţiei şi combaterea indisciplinei în trafic.
Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în primele 6 luni din acest an, la nivelul judeţului nostru s-au produs 44 de accidente rutiere grave, soldate cu 10 persoane decedate, 45 de persoane rănite grav şi 15 persoane rănite uşor. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în 2018, în cazul accidentelor grave, numărul a fost acelaşi, însă au fost înregistrate 46 de persoane rănite grav şi 14 persoane decedate. “În cele 6 luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2018, s-a înregistrat o scădere a persoanelor decedate (-4), scădere a persoanelor rănite grav (-1), persoanele rănite uşor şi accidentele grave menţinându-se la aceeaşi valoare”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Principalele cauze care au generat producerea accidentelor grave au fost: neadaptarea vitezei la condiţiile de drum (18,18%), neacordarea priorităţii pietonilor (15,91%), traversarea neregulamentară şi abaterile bicicliştilor (11.36%).