Mergi la conţinutul principal

Bietul Rizea a făcut bubiţe pe limba sa netedă

Ştiţi subiectul cu scăparea premierului Victor Ponta de ancheta procurorilor DNA. A fost pe toate televizoarele şi în absolut toate ziarele săptămâna asta, aşa că nu am să insist şi eu asupra lui. După ce parlamentarii au votat pentru neîncuviinţarea cercetării penale a premierului Ponta de către procurorii DNA, logic, ziarul Obiectiv i-a întrebat pe aleşii neamului din Brăila despre opţiunea pe care au exprimat-o în plen, în faţa urnelor alba-neagra. Toţi parlamentarii de Brăila au avut puncte de vedere echilibrate, însoţite de argumente, indiferent că au votat pro sau contra lui Ponta, cu excepţia unuia singur. Este vorba, desigur, despre măscăriciul de serviciu pe nume Cristian Rizea, care s-a grăbit să îi aplice un set de limbi lui Ponta, în părţile moi ale corpului. Iniţial, am crezut că discursul lui Rizea publicat în Obiectiv este făcut la mişto, poate chiar inventat, la caterincă adică. Dar mi-am dat seama că numai aici, la Scormonitoru, mai dăm uneori „tromboane" (asumate) sau interviuri contrafăcute, de dragul distracţiei. În ziar nu avea cum să apară o făcătură, căci nu era 1 aprilie, ce dracu. Dar, pe bune vă zic că am avut o revelaţie, de parcă Rizea mi-ar fi citit gândurile şi mi-ar fi luat vorbele din gură. Consider că declaraţia lui Rizea este prea tare că să nu o parcurgem încă o dată, citez: „Noi, cei din Partidul Social Democrat, am convenit foarte clar în Comitetul Executiv să îl susţinem pe Victor Ponta în calitatea domniei sale de preşedinte al PSD şi de prim-ministru al României. Suntem solidari cu el, cu lucrurile bune făcute de acest Guvern. Deja încep să se vadă în mod pozitiv pentru români efectele măsurilor luate de Victor Ponta. Suntem în Uniunea Europeană şi dacă vrem într-adevăr să fim şi nişte politicieni responsabili trebuie să ne gândim că în acest moment, mai mult ca oricând trebuie să fim solidari cu Victor Ponta pentru că nu putem arunca ţara într-o criză politică. Mă gândesc că la câteva sute de km. există un conflict, un război deja în Ucraina. Situaţia geopolitică în care se află România nu permite să aruncăm ţara într-o criză politică. Plus că avem numeroase angajamente financiare cu instituţiile internaţionale".
Aşadar, în cazul în care Guvernul Ponta ar cădea (din cauză de DNA, din prostie sau pur şi simplu că i-a venit sorocul), la mintea lui Rizea asta ar însemna că România se va duce dracului. Păi da, pentru că, uite, ţara ar intra într-o criză politică majoră, războiul din Ucraina s-ar putea să ne înghită şi pe noi, asta ca să nu mai vorbim că FMI ar rupe orice înţelegere cu România (de parcă FMI ar fi făcut memorandumurile cu individul Ponta, nu cu România, ca stat membru al UE). Eu zic să ne rugăm la bunul Dumnezeu să îl ţină pe Ponta cât mai mult în viaţă şi, evident, cât mai mult în fruntea guvernului, căci fără el, Victor Ponta, nu doar că vom fi pierduţi, dar este extrem de probabil să dispărem ca naţie, pentru că Rizea nu-i prost, ştie ce spune!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro