* ”Atelierul de Scriere Creativă” se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, iar atelierul ”Să scriem corect!” este destinat elevilor de gimnaziu * înscrierile se fac pe tot parcursul lunii septembrie, online, telefonic sau direct la sediul Bibliotecii
Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila anunță că reia două ateliere îndrăgite de adolescenți: ”Atelierul de Scriere Creativă” și atelierul ”Să scriem corect!”.
Cursul de ”Scriere Creativă”, parte din Proiectului Național “Fantezii literare”, aflat la cea de-a III-a ediție, se va desfășura în perioada octombrie 2022 – februarie 2023. Atelierul este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, iar pe parcursul întâlnirilor, participanții vor deprinde tehnici de redactare, scopul fiind finalizarea unui text literar, care va avea șansa să participe la cea de-a doua etapă a proiectului - Concursul Național de Proză Scurtă “Fantezii literare”.
”Alături de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, vor avea texte în concurs și alte biblioteci publice din țară, iar în urma clasamentului și selecției realizate de un juriu de specialitate, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii”, transmite Biblioteca Județeană printr-un comunicat de presă.
Reamintim că la ediția I a proiectului, alături de biblioteca din Brăila, au participat la proiect alte 8 biblioteci publice din țară, câștigătoarea concursului fiind Cristina Anamaria Ursaru din Brăila, cu textul „Pas în doi”, iar la cea de-a II-a ediție au fost alături de noi 12 biblioteci județene și comunale, premiul I fiind obținut de Alessia Maria Oancea, de asemenea din Brăila, cu povestirea „Ceasul cu stele pe limbi”.
La cel de-al doilea atelier - ”Să scriem corect!” - sunt invitați elevii de gimnaziu, cursul fiind conceput special pentru a veni în sprijinul acestora.
”Limba română și capcanele ei nu vor mai reprezenta o problemă pentru cei care aleg să exerseze vorbirea și scrierea corectă într-un mediu relaxat, ce inspiră încredere. Biblioteca și școala au fost întotdeauna partenere, fapt pe care se bazează și acest atelier. Tot ceea ce se învață la școală, în puținele ore dedicate gramaticii limbii române, va fi exersat în cadrul întâlnirilor noastre ce se vor desfășura bilunar. Clasicele exerciții de fonetică, lexic, morfologie sau sintaxă vor fi transformate în activități atractive, scopul fiind acela ca elevii să-și consolideze cât mai bine cunoștințele, iar exprimarea lor să respecte din ce în ce mai bine normele limbii literare”, precizează Biblioteca Județeană.
Ambele ateliere sunt coordonate de Roxana Neagu, corector, și Teodora Lungu, documentarist în cadrul Bibliotecii, iar înscrierile se pot face pe tot parcursul lunii septembrie la numerele de telefon 0766.653.978/0757.409.725, e-mail roxana_neagu@bjbraila.ro/teodora_lungu@bjbraila.ro sau direct la sediul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, Piața Poligon, nr. 4.