Mergi la conţinutul principal

Bianca-Iuliana Mirică, reprezentantul Brăilei la Festivalul Național "Sus la munte, la Muscel"

* președintele juriului este cunoscutul interpret de muzică tradițională românească Grigore Leșe, doctor în muzică și profesor la Universitatea București * Bianca-Iuliana Mirică este elevă a clasei de canto popular coordonată de prof. Marieta Ion * în altă ordine de idei, joi, 11 august, elevii Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" vor susține un spectacol în Grădina Publică, de Zilele Brăilei, cu recitaluri de muzică ușoară, muzică populară, chitară, orgă electronică și acordeon 

 

Brăileni talentați pe scenele din țară! Potrivit conducerii Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu", Bianca-Iuliana Mirică, în vârstă de 15 ani, elevă a clasei de canto popular coordonată de prof. Marieta Ion, a fost selectată și va participa, ca unic reprezentant al zonei etnofolclorice a Brăilei, la Ediția a IX-a a Festivalului Național Concurs de Muzică Populară "Sus la munte, la Muscel", organizat de Casa de Cultură "Tudor Mușatescu" din orașul Câmpulung-Muscel, județul Argeș, în perioada 24 - 25 august 2022. Festivalul, organizat de Primăria Municipiului Câmpulung-Muscel și de Casa de Cultură "Tudor Mușatescu", din localitate, se adresează soliștilor vocali amatori cu vârste între 15 și 25 de ani din România, Republica Moldova și din cadrul comunităților românești de dincolo de granițe.

Președintele juriului Ediției a IX-a a festivalului este Grigore Leșe, cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului, Maramureș, doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității București și la Universitatea de Muzică București. Este îndeobște cunoscut faptul că repertoriul maestrului Grigore Leșe este constituit mai ales din melodii vechi, provenind din folclorul autentic. Totodată, Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

În altă ordine de idei, în după-amiaza zilei de astăzi, joi, 11 august a.c., începând cu ora 19.30, are loc spectacolul muzical oferit de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii "Vespasian Lungu" în Grădina Publică a orașului, cu prilejul Zilelor Brăilei. Potrivit managerului instituției, Gigi Morozan, vor fi prezentate momente de muzică ușoară, muzică populară, chitară, orgă electronică și acordeon.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro