Mergi la conţinutul principal

Berceanu apreciază modificarea Legii referendumului ca fiind una politică

"Modificarea legii referendumului este o problemă care, probabil, va suscita dezbateri pentru că această modificare, în clipa de faţă, adică cu două ore înainte de începerea şedinţei de plen, nu are raport de la comisii. Un proiect are raport doar în momentul în care este în căsuţele senatorilor. În conformitate cu regulamentul, senatorii trebuie să aibă trei zile de când primesc raportul şi apoi poate să intre în plen. Noi aici, în Biroul Permanent, am spus că o să decidă plenul pentru că, cererea se face în BP, din punct de vedere organizatoric, procedural, dar până la urmă tot plennul decide. Regulamentul este cât se poate de clar şi doar dacă toată lumea este într-un consens, altfel nu cred că putem vota să nu respectăm regulamentul. Nu vom cere retrimiterea la comisie. Nu avem ce să retrimitem sau ce să cerem. Este un regulament. Punct", a declarat Radu Berceanu.
Mai mult, senatorul PDL a comentat că modificarea Legii referendumului este "una politică" şi că "multe lucruri sunt făcute fără perdea".
"Văd această modificare ca fiind una politică. Văd că sunt din ce în ce mai multe lucruri făcute fără niciun fel de perdea sau delicateţe. Erau cu totul alte păreri despre cum trebuie să fie relaţia dintre Putere şi Opoziţie mai acum vreo lună şi ceva, cum trebuie respectat Regulamentul, ce se poate face şi ce nu. Lucrurile or să meargă înainte şi fiecare va trage concluziile respective", a declarat senatorul PDL despre proiectul de lege care simplifică suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.
Propunerea legislativă pentru modificarea art.10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului prevede că referendumul privind demiterea preşedintelui României este considerat valid dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum.
Proiectul îi are ca iniţiatori pe senatorul PSD Severin Georgică şi deputatul PNL Pieptea Cornel. Actul normativ modifică astfel legea care prevedea că şeful statului poate fi demis prin referendum doar cu majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale.
Senatul este prima Cameră sesizată pe acest act normativ.
Această iniţiativă legislativă este corelată cu modificarea legii CCR, care exclude controlul constituţionalităţii pe hotărârile Parlamentului, ambele propuneri legislative având drept rezultat simplificarea procedurilor de suspendare şi demitere a lui Traian Băsescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro