Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Belu: Sportul romanesc merita o inaintare in grad de la agentie la minister

"Eu cred ca totusi sportul romanesc merita o structura ministeriala, merita un minister. Voi face lobby in continuare pentru aceasta structura. Forma in care va functiona si cum se va combina nu tine de noi, ci de cei care hotarasc. Noi trebuie doar sa-i convingem ca activitatea nostra merita o inaintare in grad de la agentie la minister. Un minister al sportului poate este prea mult, dar poti sa coagulezi cu tineretul, turismul sau educatia. Am avut discutii pozitive pe aceasta tema la nivelul Guvernului. Nu depinde de noi, ci de foarte multi factori care duc la structurarea ministerelor din Guvern, cerinte europene, numar, importanta", a declarat Belu, in cadrul unei conferinte de presa.
Intrebat de ce este nevoie de un minister in care sa fie inclus si sportul, Belu a raspuns: "Este nevoie de un minister pentru a avea acces direct la masa Guvernului, de a prezenta direct proiectele, nu prin intermediari. ANS este deja organizata ca un minister. Este si o problema de prestigiu, pentru ca atunci cind esti intr-un context international, altfel vorbesti cind reprezinti un minister. Nu tin neaparat sa avem un minister, dar cred ca sportul romanesc a functionat bine avind un minister".
Presedintele ANS a adaugat insa ca schimbarea formei de organizare nu ar trebui sa afecteze pregatirea sportivilor pentru JO-2008. "Eu zic ca in acest an preolimpic nu este bine sa umblam in mod esential la forma de organizare a acestei structuri. Pe o scara a valorilor, cea mai simpla ar fi aceasta ridicare in grad la nivel de minister. O alta organizare a acestei structuri nu ar face decit sa bulverseze activitatea si sa afecteze si mai mult participarea la JO de la Beijing", a spus Octavian Belu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii