Mergi la conţinutul principal

Bella Italia, amendată cu 43.000 de lei de Protecția Consumatorilor

• alte măsuri luate de comisarii CJPC Brăila: propunerea măsurii de încetare a practicilor comerciale incorecte (înșelătoare), oprirea temporară a prestării serviciilor de livrare în sistem catering la cele trei platforme, respectiv: GLOVO, TAZZ și site-ul propriu, până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică până la intrarea în legalitate a operatorului economic

 

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila le-a pus gând rău comercianților care își bat joc de clienți și le pun în pericol sănătatea, încălcând cele mai elementare norme de igienă.

Astfel, în ziua de 12 octombrie 2023, comisarii CJPC au desfășurat o acțiune de control la SC BELLA ITALIA TRATTORIA SRL Brăila, ce viza gradul de respectare al legislației cu privire la comercializarea produselor finite din categoria preparatelor culinare furnizate de unitățile de restaurație colectivă. Pentru abaterile constatate în urma controlului, Protecția Consumatorilor i-a aplicat societății comerciale brăilene șase amenzi contravenționale în valoare totală de 43.000 lei și un avertisment, precum și propunerea măsurii de încetare a practicilor comerciale incorecte (acțiune înșelătoare). Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor de livrare în sistem catering la cele trei platforme, respectiv: GLOVO, TAZZ și site-ul propriu al firmei, până la remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate. Nu în ultimul rând, comisarii CJPC Brăila au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică până la intrarea în legalitate a operatorului economic.

Printre abaterile constatate de oamenii legii, s-au numărat (în cadrul Restaurantului BELLA ITALIA) existența formelor adulte de insecte vii și moarte în spațiile de fabricație și a sistemelor de combatere a insectelor de tip insect killer-ere, montate necorespunzător deasupra meselor de lucru necurătate, pline de insecte moarte; existența în agregatele frigorifice și în camera de alimente a diferitelor materii auxiliare, semifabricate și produse finite, fără data limită de consum, cu modificări organoleptice de culoare și miros, fără data deschiderii ambalajului din care să reiasă conformitatea produsului, fără elemente de indentificare și caracterizare. De asemenea, au fost identificate produse depozitate în caserole insuficient igienizate, produse cu data limită de consum /data durabilității minimală depășită (produse expirate).

Mai mult, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că atât pe site-ul propriu, cât și pe celelalte site-uri folosite de agentul economic (GLOVO, TAZZ), informațiile privind substanțele cu potential alergen nu erau menționate pentru fiecare preparat culinar, alergenii fiind prezentați sub formă de informare generală, ca și grupe de alergeni. Potrivit CJPC Brăila, informațiile privind aditivii conținuți și declarația nutrițională a preparatelor culinare nu erau disponibile, deși acest lucru este obligatoriu.

În data de 20 octombrie 2023, s-a efectuat un nou control la SC BELLA ITALIA TRATTORIA SRL Brăila, pentru verificarea măsurilor dispuse anterior, constatându-se îndeplinirea acestora. Drept urmare, Protecția Consumatorilor Brăila a ridicat măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro