Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Becali a depus la FRF actele pe care le detine in cazul Bratu

Presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat, luni, ca a depus la Comisia pentru Licente si Afilieri din cadrul FRF actele contabile pe care le detine in cazul transferului fotbalistului Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray si a precizat ca nu a fost audiat de catre comisie.
"Am depus actele asa cum am vorbit si nimic mai mult. Nu am avut absolut nici o discutie cu cei din Comisie. Comisia va analiza actele si va lua o hotarire", a spus Becali, care a stat aproximativ 25 de minute la sediul FRF.
Ioan Becali a precizat ca din punctul de vedere al agentilor de jucatori, ancheta in cazul Bratu este normala.
FRF si FIFA au deschis anchete in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul in vara anului 2003. Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat, in mod ilegal, aproximativ un milion si jumatate de dolari drept comision in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la formatia Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003.
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, publicat in presa sportiva, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, actualul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate.
Gica Popescu, care nu era impresar la data la care Galtasaray i-a virat suma de un milion de dolari in cont (inceputul luni septembrie 2003), si Ioan Becali au dat mai multe declaratii contradictorii incercind sa justifice sumele primite.
Referitor la transferul jucatorului Adrian Mutu de la Dinamo la Inter Milano, despre care presa italiana a scris ca ar fi avut valoarea de 6 milioane de euro, suma ce este de trei ori mai mare decit ce s-a declarat in Romania, Becali le-a sugerat reprezentantilor mass-media sa vada contractul de transfer aflat la clubul milanez.
Intrebat despre diferenta de aproape patru milioane de euro in cazul transferului actualului atacant al formatiei Juventus, Becali a raspuns: "Poate i-a luat Moratti".
Agentia italiana Sports a scris, la sfirsitul saptaminii trecute, intr-un material de prezentare a transferurilor efectuate de Internazionale Milano, ca atacantul Adrian Mutu a fost transferat la gruparea patronata de Massimo Moratti in schimbul sumei de sase milioane de euro.
FC Dinamo a anuntat, pe 21 februarie 2005, ca suma de transfer a jucatorului a fost de 2,1 milioane de dolari. "Clubul italian s-a mai angajat sa organizeze un meci amical, in Italia, garantind suma de 100.000 de dolari pentru Dinamo. Din cauza programului incarcat al italienilor, jocul nu s-a mai disputat pina in 30 iunie 2000. Suma amintita a intrat in contul lui Dinamo. In total: 2,2 milioane de dolari. De la Dinamo semneaza Vladimir Cohn si Cristian Borcea, de la Inter semneaza Rinaldo Ghelfi", se arata intr-un comunicatul publicat atunci pe site-ul oficial al clubului, in care au fost prezentate si actele de transfer.
"Dupa cum se poate observa in documentele de transfer, in contractul dintre FC Dinamo si FC Arges si in contractul dintre FC Dinamo si Adrian Mutu, jucatorul avea o clauza de reziliere in valoare de doua milioane de dolari", a anuntat atunci FC Dinamo despre transferul lui Mutu la Inter, petrecut in data de 2 decembrie 1999.
Adrian Mutu a fost transferat la sfirsitul anului 1998 de la FC Arges la Rocar Bucuresti. Patronul echipei Rocar, actualul vicepresedinte al gruparii "alb-rosii" Gigi Netoiu, l-a imprumutat pe fotbalistul pitestean la Dinamo, iar din vara anului 1999, Mutu a devenit definitiv jucatorul formatiei bucurestene.
Gruparea FC Arges a primit aproximativ 750.000 de dolari. In cazul in care suma reala de transfer ar fi fost sase milioane de euro, clubul pitestean ar fi trebuit sa incaseze aproximativ 2,5 milioane de dolari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii