Mergi la conţinutul principal

BCR scoate la vânzare zeci de clădiri

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, a acumulat un portofoliu impresionant de active imobiliare, pe care încearcă să le vândă pentru a recupera banii împrumutaţi clienţilor ce nu mai pot să plătească ratele. O statistică recentă în acest sens indică peste 1.150 de apartamente listate pe site-ul specializat al băncii, în clădiri mai vechi sau mai noi, în oraşe mari, dar şi în comune, în toate judeţele ţării. Preţurile merg de la câteva zeci de mii de lei până la un milion de lei şi mai bine în Bucureşti.

Pentru judeţul nostru lista cuprinde nu mai puţin de 54 de imobile, majoritatea apartamente şi case de locuit. Cele mai scumpe în lista de preţuri sunt câteva imobile situate în centrul istoric al oraşului, pentru care unitatea bancară cere între 1,4 şi 2,4 milioane de lei. Sunt uşor de recunoscut din pozele ce însoţesc ofertele imobiliare: fostul sediu al unei firme cu profil agricol situat chiar lângă Biserica Greacă, pe Calea Călăraşilor, ori hotelul-restaurant LMS din imobilul amplasat la intersecţia Calea Galaţi cu strada Goleşti, chiar vis-a-vis de Cinema Central. Cel mai scump este hotelul-restaurant LMS, având un preţ de listă de 2,412 milioane lei, imobil constituit din teren în suprafaţă de 627 mp şi trei construcţii edificate pe acesta. A doua ca valoare este o casă de locuit situată pe strada Goleşti, evaluată la 1,82 milioane lei, iar pe locul III se află clădirea de lângă Biserica Greacă - 1,48 milioane lei. Cel mai scump apartament disponibil are un preţ de aproape 280.000 lei. Este cu 3 camere, situat pe Bulevardul Dorobanţilor şi are o suprafaţă utilă de 106 mp. La polul opus, cele mai ieftine sunt apartamentele cu o cameră, din zona Baldovineşti, listate la 30.000 lei. Spre comparaţie, un apartament cu trei camere situat în Bucureşti pe Şoseaua Ştefan cel Mare este scos la vânzare pentru 275.500 de lei, în timp ce un apartament tot de trei camere din Cluj Napoca la 300.000 de lei.
Revenind la statistica la nivel naţional, pe lângă apartamente, BCR caută cumpărători pentru mai bine de 870 de case de locuit, simple sau de tip vilă. La această categorie preţul mediu trece de 500.000 de lei, în funcţie şi de suprafeţele de teren aferente. O casă din sectorul 3 al Bucureştiului, cu suprafaţa utilă de 63 mp, costă 504.000 lei. La Braşov, o casă din centrul civic, cu şase camere, este scoasă la vânzare pentru 690.000 de lei. În plus, pe lângă locuinţe banca vinde hoteluri, proiecte imobiliare nefinalizate, proprietăţi industriale, stocuri de marfă, benzinării şi chiar vase fluviale, pe măsura unui portofoliu de credite din care aproape o treime au devenit neperformante.
Banca afişează preţuri în lei, după decizia din toamna lui 2012 de a vinde numai credite în moneda naţională clienţilor persoane fizice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro