Bazinul olimpic de 8 milioane de euro încă mai aşteaptă finanţarea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Bazinul olimpic de 8 milioane de euro încă mai aşteaptă finanţarea

Construirea bazinului olimpic în Parcul Monument din Brăila, megaproiectul prezentat în urmă cu aproximativ trei ani ca sigur de către municipalitate şi Guvern deopotrivă, pare să mai aibă de aşteptat. Cel puţin asta a declarat, ieri, primarul Aurel Simionescu, întrebat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", în privinţa evoluţiei investiţiei de aproape 8 milioane de euro, anunţate încă din 2011. Mai exact, acesta a precizat că, din păcate, este vorba despre un program guvernamental ce depinde în primul rând de fondurile alocate de la Centru. Chiar şi aşa, edilul-şef a subliniat că municipalitatea a ţinut cont şi de acest proiect când a realizat bugetul pe 2014 şi că în momentul în care se va da acordul de la Bucureşti, construirea obiectivului va putea fi pusă în practică. "Proiectul este realizat, el este finanţat pe program guvernamental, vedem în funcţie de alocaţii. N-au mai fost alocaţii de la nivel guvernamental pe formatul respectiv, dar vedem. Noi l-am prins şi anul acesta ca şi parte a noastră de cofinanţare, în momentul în care se poate mergem pe formatul respectiv... Ideea a rămas în picioare, vedem când găsim forma respectivă de finanţare şi cofinanţare", a declarat Simionescu.

Trebuie menţionat că în luna octombrie 2011 s-a adjudecat licitaţia privind realizarea bazinului de înot. Cele 34 de milioane de lei ce urmau a fi investite la Brăila aveau să fie împărţite între trei firme care participaseră sub forma unei asociaţii la licitaţia organizată de către Compania Naţională de Investiţii. Este vorba despre SC "Mario Di Cesare" SRL, SC "Midanne Invest Grup" şi SC "Specialist Consulting" SRL. Mai precis, o asociere italiano-germano-română, adică un constructor de drumuri şi autostrăzi, al doilea specializat în construcţii de clădiri şi un consultant tehnic în domeniul inginerie.
În ceea ce priveşte cofinanţarea locală pentru acest proiect, din cei 34 de milioane de lei, 10 milioane cu tot cu TVA urma să îi asigure municipalitatea brăileană, în timp ce restul sumei revenea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Un alt element important de precizat este faptul că locul ales pentru amplasarea bazinului - Aleea Parcului, nr. 7A, adică exact terenul de rugby -, a stârnit mai multe controverse la vremea respectivă, municipalitatea punând problema relocării rugby-ştilor.

Simionescu: "La bazinul LPS nu sunt deocamdată probleme"

În aceeaşi ordine de idei, plecând de la mai multe zvonuri privitoare la noi probleme legate de întreţinerea bazinului Liceului cu Program Sportiv (LPS) Brăila, redactorii "Obiectiv" au încercat să obţină o lămurire de la primarul Aurel Simionescu. Edilul şef a afirmat că nu a fost informat în acest sens şi că nu ştie să existe din nou probleme în privinţa fondurilor. "La bazinul LPS ei au avut la un moment dat o problemă legată de utilizare, adică apă din bazin, pus, scos şi ce mai era de făcut. Nu ştiu să mai fie acum o problemă de genul acesta. Problema generală este legată de faptul că aceste costuri se includ în costul standard pe elev şi în momentul în care se face înmulţirea numărul de elevi cu suma/elev, nu acopereau şi totdeauna am mai făcut o redistribuire de bani ca să avem această utilizare a bazinului. Problema mai este că, deşi noi am făcut toate demersurile pentru a-l prelua, bazinul rămâne în continuare al Ministerului Educaţiei. Bazinul LPS nu este al Primăriei, prin proiectul acela de descentralizare el trecea la noi, deocamdată ştiţi că a fost declarat neconstituţional proiectul şi rămâne în formatul acesta", a declarat Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro