Mergi la conţinutul principal

Bazinul olimpic de înot, gata în toamnă!

este noul termen de predare a măreţului obiectiv de investiţii, după un lung şir de promisiuni neonorate ale constructorului • noua estimare a fost lansată de către şeful de lucrări, în timpul unei vizite inopinate a primarului municipiului Brăila şi a preşedintelui CJ pe şantier • ultimele termene de predare au fost “primăvara lui 2019” şi, mai apoi, “în această vară”, lucru ce, din nou, este imposibil

 

Amânările se ţin lanţ la Bazinul olimpic de înot din Brăila. Aşa se face că ceea ce trebuia să fie gata încă din luna martie 2016, este încă un şantier în toată regula şi nici gând de inaugurare în vara acestui an, aşa cum s-a promis la ultima vizită a aleşilor locali. Şi dacă o bună perioadă de timp lucrările au bătut pasul pe loc din cauza unor probleme imprevizibile apărute la pânza freatică, acum lucrările în interior sunt întârziate din cauza unor aspecte tehnice din caietul de sarcini, care, între timp, s-au modificat. “Momentan, mai avem o problemă cu tabela de marcaj şi mai suntem în nişte discuţii cu domnii de la CNI ( n.r. -Compania Naţională de Investiţii), urmează să punem un alt tip de tabelă, asta pentru că proiectul pilot prevedea o tabelă şi nu se mai fabrică acum aşa ceva. Iluminatul, care a fost o altă problemă, dar a fost finalizat, acum sunt făcute probe”, a explicat luni, şeful de lucrări ing. Bogdan Vrînceanu, în timpul unei vizite inopinate a primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir şi a şefului CJ Brăila, Francisk Chiriac, însoţiţi de jurnalişti. Altfel spus, din 2009, de când a fost elaborat proiectul şi până în prezent, tehnologia a evoluat şi odată cu asta şi normele FINA. Este vorba despre intensitatea luminoasă la nivelul apei, cerută acum în transmisiile TV, standarde care nu au fost prevăzute iniţial  în caietul de sarcini. Întrebat de edilul şef în ce stadiu se prezintă celelalte lucrări şi care sunt noutăţile de la ultima vizită a autorităţilor pe şantier, inginerul a precizat că s-a făcut achiziţia gresiei speciale cu care se vor placa cele două bazine de înot. “Am adus 5 tiruri de gresie ceramică, specială pentru bazine, din Spania, cam asta se foloseşte la proiecte de genul acesta şi în două săptămâni vine o echipă specializată în montaj să facă hidroizolaţia şi să placheze plajele. Aici se aproximează undeva la 3 săptămâni, la placajul bazinelor. Pe urmă, mai avem nişte rectificări la tribune, unde am păstrat tot pe final montajul balustradelor pentru a nu se deteriora”, a mai explicat şeful de lucrări, care a  avansat un nou termen de finalizare a bazinului de înot, respectiv în toamna acestui an. Dacă va fi sau nu aşa rămâne de văzut, cert este că  ultimele termene de predare au fost în primăvara acestui an, şi mai apoi, în această vară, promisiune care, din nou, nu se poate onora.

Bazinul olimpic de înot este o ambiţie mai veche a municipalităţii, dar care a început cu stângul încă din 2010, de când s-a întocmit proiectul, dar nu s-au găsit şi bani pentru realizarea lui. Abia în 2015, investiţia a fost contractată de Compania Naţională de Investiţii. În momentul actual, în Brăila funcţionează, în regim deschis publicului, doar un bazin de înot descoperit, şi unul de interior, destinat elevilor Liceului cu Program Sportiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro