Mergi la conţinutul principal

Bazinul olimpic de înot al Brăilei, într-o nouă fază!

* a fost selectat câștigătorul contractului pentru realizarea expertizei tehnice la bazinul olimpic de înot din municipiul Brăila, un proiect așteptat de prea mulți ani * contractul are o valoare de 119.000 de lei * luna viitoare ar urma să aibă loc deschiderea ofertelor pentru stabilirea restului de executat cu societatea declaratăștigătoare în urma procedurii de achiziție publică

 

Bazinul olimpic de înot din Brăila, din nou, la bloc-start! Proiectul a ajuns, din nou, în faza de licitații și, în mod normal, lucrările ar trebui reluate chiar în această vară. Prin august, mai exact. Și desigur, cu o alonjă mult mai mare, sperăm!  Potrivit informațiilor puse la dispoziție cotidianului ”Obiectiv”, de către Compania Națională de Investiții (CNI), deja un prim contract a fost semnat, în acest an, pentru realizarea  expertizei tehnice și stabilirea restului de executat. Nicio surpriză în acest sens! Firma care a câștigat contractul este Specialist Consulting SRL, adică aceeași societate care a întocmit proiectul general al obiectivului de investiții. Valoarea noului contract este de 119.000 de lei, bani pentru care experții tehnici vor evalua integral construcția cât și proiectul inițial, iar la final vor emite un raport în funcție de concluziile și, eventual, soluțiile de intervenție/remediere la clădirea care a făcut obiectul expertizei. Și, dacă totul va corespunde din punct de vedere tehnic, proiectul va primi undă verde pentru continuarea lucrărilor, de către un alt constructor.În data de 22.02.2022 a fost semnat contractul nr.170 pentru realizarea expertizei tehnice și stabilirea restului de executat cu societatea declaratăștigătoare în urma procedurii de achiziție publică, respectiv, Specialist Consulting SRL. Valoarea contractului a fost de 119.000 de lei. Ulterior acestei etape a fost demarată procedura de achiziție publică pentru finalizarea lucrărilor restului de executat (...) , a precizat pentru ”Obiectiv”, Biroul de presă al CNI, în urma unei solicitări transmise de jurnaliști, zilele trecute. Anunțul a fost publicat în SICAP pe 16 iunie 2022, iar data estimată pentru deschiderea ofertelor este 25 iulie a.c.

Conform CNI, stadiul procentual al lucrării, la momentul rezilierii contractului este de 95%, pentru care constructorul, adică Middane Invest Grup, a încasat de la stat 32.057.896,46 lei fără TVA, toate facturile fiind astfel achitate integral. Potrivit aceleiași surse, în procentul de 15%, sunt vizate categorii de lucrări la finisajele interioare, placări bazine, montat uși, montat tavan fals, dotarea cu aparate electrice și obiecte sanitare, precum și efectuarea de reparații la exterioarele degradate. Cât timp va mai dura și această etapă, rămâne de văzut. CNI a evitat să avanseze un termen în acest sens. ”Menționăm că finalizarea procedurii de achiziție publică pentru obiectivul menționat și respectiv declararea antreprenorului câștigător se face numai după încheierea perioadei de depunere a contestațiilor, iar ulterior acestei etape se va emite ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Ca urmare, la momentul actual, CNI SA nu poate înainta un termen de finalizare a lucrărilor pentru obiectivul Bazin olimpic de înot, municipiul Brăila, județul Brăila”, a mai transmis CNI, cotidianului ”Obiectiv”.

Reamintim că în vara anului trecut, mai exact pe 16 august 2021, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, anunța demararea procedurii de reziliere a contractului privind construirea bazinului olimpic de înot din municipiul Brăila, în urma unei vizite pe șantier pe care aceasta a avut-o la Brăila. Nemulțumit că la acel moment nu era niciun muncitor pe șantier, acesta a amenințat că reziliază contractul, dacă într-o lună nu se mobilizează constructorul. Ceea ce a și făcut! Se pare însă că întârzierile nu au fost cauzate doar de ”slaba mobilizare a constructorului” ci și de litigiul dintre acesta și CNI, privind actualizarea prețurilor, o problemă tergiversată ani la rândul, care l-ar fi costat pe șeful Middane Invest în jur de 800.000 de euro, după cum a semnalat acesta în repetate rânduri.

Oficial, lucrările la bazinul olimpic au început în primăvara lui 2015, pentru suma de  8 milioane de euro, bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Beneficiarul final al obiectivului de investiții va fi Primăria Brăila, care a contribuit cu 2,1 milioane de euro la acest proiect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro