Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batuta de nora

Imobilul cu numarul 49 de pe strada Resita din Braila a fost scena unor groaznice acte de violenta, duminica seara, intre doua femei. Soacra si nora, Ana si Ioana Iacob impart, de peste 20 de ani, aceeasi curte, dar nici ele nu mai stiu din ce motiv s-au inteles dintotdeauna ca soarecele cu pisica. Neintelegerile dintre cele doua au culminat in seara zilei de 12 februarie, cind Ana Iacob, de 72 ani, abia a fost smulsa de catre vecini din miinile nurorii care, nici una nici doua, vroia sa-si stringa soacra de git.
"Nora era intr-o avansata stare de ebrietate, agresiva si foarte recalcitranta chiar in prezenta politistilor care se aflau la fata locului si a lucratorilor de pe Ambulanta, care i-au acordat primul ajutor Anei Iacob", ne-a spus dr. Marian Baciu, de la Serviciul de Ambulanta Judetean.
Transportata la Spitalul Judetean de Urgenta corp A, pe soseaua Buzaului, cu traumatism cranio-cerebral acut inchis minor si, dupa cum am aflat de la unitatea spitaliceasca, posibila contuzie craniana, diagnostic infirmat ulterior de examenele de specialitate, batrina si-a petrecut noaptea in spital. Ieri dimineata, plina de vinatai si cu inima frinta de durere, Ana Iacob s-a intors in casa ei, abia tinindu-se pe picioare dupa bataia primita in urma cu o seara.

"Vrei sa-ti arat cum te omor?"

La 72 de ani, Ana Iacob se teme de cea care ii este nora si careia, dupa spusele ei, i-a oferit tot ce a putut. "Le-am dat terenul sa-si construiasca o casa frumoasa in aceeasi curte, nu o deranjez cu nimic, eu stau in casa mea, dar ea vrea sa ma omoare. Dintotdeauna s-a purtat urit cu mine, mai ales cind bea, dar acum, ca baiatul meu a murit de 3 luni, intr-un accident, vrea sa ma omoare. Duminica seara a intrat peste mine in casa, beata; eu eram cu o vecina si nu i-am dat atentie cind vorbea urit, dar ea a inceput sa tipe si sa-mi spuna ca ma omoara. "Vrei sa-ti arat cum te omor?" "Vrei sa-ti arat cum te omor?", tipa la mine. De fata cu vecina s-a urcat pe mine si m-a strins de git, m-a lovit cu pumnii in cap si peste fata, pe unde a apucat", ne-a povestit cu ochii in lacrimi batrina.
Dupa ce a vazut moartea cu ochii, Ana Iacob ne-a spus ca ii este frica sa mai traiasca in casa ei, pentru ca nu are cine s-o mai scoata din miinile nurorii batause. "Am si doua nepoate in curte, pentru ca celelalte doua sint maritate, dar fetele nu se amesteca, pentru ca le bate si pe ele maica-sa, cind e beata", sustine femeia.
Pe Ioana Iacob nu am gasit-o ieri acasa, pentru ca era "la cucoane", cum spune batrina, sa munceasca.
Despre Ioana Iacob vecinii au avut insa numai vorbe "de duh". Fotinia Luca, vecina de peste drum, care s-a luptat cu ea s-o salveze pe batrina, ne-a spus ca "se comporta ca o criminala".
"Era beata si a sarit pe vecina, a strins-o de git s-o omoare. Abia am scos-o din miinile ei. Am alertat toti vecinii si, cind a venit Politia si Salvarea, s-a incuiat in casa. Cind a auzit ca o amendeaza cu 2 milioane de lei, iar a inceput sa faca scandal. Acum, daca vine iar beata si o vede acasa, nu stim ce se va mai intimpla", sint de parere vecinii.
Pe strada Resita, oamenii spun ca, la bautura, Ioana Iacob este in stare de orice si ca batrina este intr-un real pericol.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii