Una din pietre l-a lovit in zona capului, fapt ce a dus la vatamarea corporala grava a acestuia, fiind necesara internarea sa la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale. Politia a fost sesizata despre acest incident de personalul de serviciu al spitalului care a anuntat ca, in jurul orei 14.30, in unitate a fost internat Nicusor Munteanu, angajat al societatii "Aker", ce a fost diagnosticat cu leziuni la nivelul capului, provocate prin agresiune. Pentru ca se afla in stare de coma profunda, medicii au intervenit pentru stabilizarea sa, iar ulterior, datorita agravarii starii de sanatate, a fost transferat la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Galati. Purtatorul de cuvint al spitalului din Galati, dr. Mihail Bucatanschi, ne-a precizat ca pacientul a fost operat la internare, de hematom extradural, dar ca in prezent este constient si nu are deficit motor.
Politistii braileni au declansat o ancheta pentru a-i depista pe autorii faptei, reusind sa intocmeasca un cerc de suspecti de abia dupa ce au stat de vorba cu victima, care a iesit din coma joi seara. "Cercetarile efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au stabilit ca, in ziua de 13 februarie, la orele 14.00, victima se deplasa cu citiva colegi de serviciu pe linga calea ferata uzinala a SC "Aker" SA, la iesirea din schimb, si a avut un conflict cu alti tineri, care au aruncat cu pietre. In urma examinarii medico-legale s-a concluzionat ca victimei ii sint necesare 70 - 80 de zile de ingrijiri medicale. Joi, politistii au reusit sa audieze victima si au intocmit cercul de suspecti, continuindu-se cercetarile pentru stabilirea situatiei de fapt si tragerea la raspundere penala a autorilor", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Demn de precizat este faptul ca acest caz ne-a fost semnalat de un cititor, si nu de Politie, cum ar fi fost normal, cititor care ne-a spus si faptul ca atacatorii sint membri ai unei grupari interlope din cartierul Radu Negru. Reprezentantii Politiei au negat acest lucru si au motivat neprezentarea evenimentului pe Buletinul de Presa din dimineata urmatoare producerii atacului prin faptul ca cercetarile nu fusesera definitivate, iar victima nu fusese inca audiata, fiind in coma.
Evenimentul nu este accident de munca
Legislatia in domeniul sanatatii si securitatii in munca stabileste ca "accidentul survenit in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers este un accident de munca". Intrucit tinarul, salariat al "Aker Braila" SA, era in drumul de la serviciu spre casa, dar evenimentul ce a generat nefericitul incident a fost o agresiune, reporterii "Obiectiv" au chestionat Inspectoratul Teritorial de Munca in ceea ce priveste incadrarea sau neincadrarea acestuia ca accident de munca. "Nu avem o comunicare cu privire la acest caz din partea unitatii angajatoare, astfel incit neavind informatii suficiente despre acest incident nu ma pot pronunta. La nivel de principii, totusi, dat fiind faptul ca agresiunea asupra salariatului nu s-a produs in timpul serviciului sau cind victima era la locul de munca, ci din cite inteleg in afara unitatii in drumul spre casa, mai mult, un organ de ancheta deruleaza cercetari cu privire la acest incident, evenimentul nu imbraca caracter de accident de munca, pentru ca este o agresiune care nu are nimic cu munca", ne-a declarat Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct pe linie de securitate si sanatate in munca al ITM Braila.
Important de mentionat este ca potrivit unei statistici realizate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila avind ca subiect numarul de accidente de munca inregistrate in cursul anului trecut, societatea "Aker Braila" este pe primul loc urmata de "Celhart Donaris" si "Promex" la acest capitol. De altfel "Aker Braila" a ocupat acest nedorit loc in clasament si in cursul anului 2005.