Mergi la conţinutul principal

Batrinii vor fi bagati in seama un pic

Se apropie "Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice". Cu acest prilej, astazi, cinci persoane centenare primesc vizita lucratorilor din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala in vederea acordarii unui sprijin financiar in valoare de 500 lei. De asemenea, in perioada 29 septembrie - 3 octombrie, 350 de persoane virstnice cu venituri mici si alti 124 batrini beneficiari ai venitului minim garantat, vor primi un ajutor social de urgenta in valoare de 200 lei.
"Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice", inscrisa in calendar in dreptul datei de 1 octombrie, nu trebuie sa fie doar un act de celebrare, doar un omagiu adus celor ajunsi in aceasta etapa a vietii, cind sufletul se hraneste numai cu amintiri, ci si un prilej de reflectie asupra conditiei pensionarilor, de a face mai bine cunoscute problemele reale pe care le intimpina fiecare persoana virstnica din Braila.
"Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice" este organizata in acest an sub sloganul "Pentru un zimbet". Primaria municipiului Braila a pregatit pentru saptamina 29 septembrie - 3 octombrie diverse actiuni atit la Caminele de Batrini, cit si in mijlocul persoanelor singure ajunse la virsta senectutii.
Miine, de la ora 18.00, la Teatrul "Maria Filotti" este pregatit un spectacol sustinut pentru 350 de pensionari. Intrarea este libera.
Miercuri, pe 1 octombrie, asistatii din Caminele de Batrini din Statiunea Lacu Sarat, "Sf. Petru si Pavel" si "Sf. Nicolae" vor primi vizita oficialitatilor locale, dar si a unui numar de 90 de copii, prescolari si scolari. Dupa sustinerea unui program artistic, cei mici impreuna cu batrinii se vor infrupta din dulciurile aduse de reprezentantii municipalitatii. In acelasi timp, elevi din cadrul Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" vor realiza portetrele asistatilor, dar si programe artistice. In aceeasi zi, de la ora 13.00, 70 de persoane virstnice din cadrul Asociatiilor de Pensionari din Braila vor avea parte de o plimbare cu vaporul pe Dunare.
La sarbatorirea persoanelor virstnice din Caminele de Batrini ale Consiliului Local Municipal Braila au dorit sa participe elevi de la Scoala nr. 21, Scoala "Ion Creanga" si Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu