Mergi la conţinutul principal

Bate «vântul schimbării» la CJ Brăila. Negocieri pentru demiterea lui Chiriac

* liberalii au anunţat că în contextul viitoarei instalări a Guvernului Ludovic Orban şi al alianţelor partidelor de la nivel naţional, vor începe negocierile şi pe plan local pentru schimbarea majorităţii la CJ Brăila * preşedintele PNL Brăila Alexandru Dănăilă a vorbit chiar şi despre posibilitatea demiterii preşedintelui Consiliului, Francisk Chiriac * acest lucru s-ar putea face însă, prin vot secret, doar cu sprijinul unora dintre PSD-işti

 

 

Agitaţie pe scena politică locală în contextul demiterii Guvernului Viorica Dăncilă şi negocierilor de la centru pentru instalarea Cabinetului Ludovic Orban. Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, însoţit de o parte dintre colegii săi din Consiliul Judeţean a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că urmează negocieri serioase pentru schimbarea majorităţii la CJ Brăila şi chiar pentru forţarea demiterii preşedintelui Francisk Chiriac. În prezent, PSD-iştii au 14 consilieri iar PNL-iştii - 12, astfel că discuţiile se vor purta cu cei doi consilieri de la ALDE (vicele Cătălin Murea şi George Turiac), doi de la PMP (Viorel Botea şi Ionel Adetu), doi de la PND (Simona Drăghincescu şi Cătălin Iordache) şi consilierul judeţean independent Marian Căpăţînă (membru Pro România). Interesant de precizat este că toţi aceştia au semnat un protocol de colaborare cu PSD-iştii la începutul mandatului, însă în contextul actual al negocierilor partidelor de la Centru privind susţinerea viitorului Guvern, lucrurile s-ar putea schimba şi în plan local. Cert este că pentru a înclina balanţa puterii în favoarea lor, PNL-iştii au nevoie doar de 5 voturi. Pentru demiterea preşedintelui Francisk Chiriac lucrurile se complică însă, după cum a recunoscut chiar Dănăilă, în contextul în care legea prevede că acest lucru se poate face doar cu o majoritate de două treimi. Dar chiar şi asta ar fi posibil a afirmat liderul liberal, în condiţiile în care votul va fi unul secret, iar din informaţiile sale, unii dintre consilierii PSD şi-ar fi arătat susţinerea demersului în cadrul unor discuţii.

"Având în vedere propunerea pe care premierul desemnat, preşedintele PNL, domnul Ludovic Orban a făcut-o cu privire la nominalizările pentru funcţiile de ministru, este clar că se va contura o nouă majoritate care va susţine şi pe viitor proiectele de lege şi acţiunile guvernului. În aceste condiţii şi ţinând cont de situaţia din Consiliul Judeţean, unde majoritatea s-a format în jurul preşedintelui, în urma votului unor consilieri care fac parte din partide care astăzi susţin Guvernul format în jurul preşedintelui PNL Ludovic Orban, voi demara demersurile pentru constituirea unei noi majorităţi la nivelul Consiliului Judeţean. Astfel încât derapajele pe care domnul preşedinte Chiriac le-a făcut de la începutul mandatului să înceteze, să fie oprite şi activitatea la Consiliul Judeţean să se poată desfăşura în condiţii normale", a declarat Dănăilă, arătându-se extrem de încrezător.

 

Nemulţumire faţă de Chiriac şi planuri pentru viitorul buget

 

Dănăilă a explicat că a ajuns la această concluzie din cauza problemelor rămase nerezolvate de preşedintele CJ Brăila, în ciuda promisiunilor. Acesta a făcut referire în primul rând la Spitalul Judeţean, unde printre altele a amintit şi faptul că secţia de Cardiologie - Pediatrie nu a fost dată nici până acum în folosinţă. Dănăilă a mai vorbit despre concursuri aranjate, acuzându-l pe Chiriac că a influenţat astfel de lucruri şi că a tolerat angajarea unor oameni în administraţie doar pentru că erau membri PSD, nu pe baza competenţei. De asemenea, a vorbit despre lipsa investiţiilor, făcând o comparaţie cu situaţia de la nivel naţional, care a dus la căderea Guvernului PSD. A amintit şi despre faptul că nu s-a eliminat taxa pe apa de ploaie din facturile brăilenilor şi a subliniat că odată cu venirea Cabinetului Ludovic Orban, ar trebui ca şi pe plan local să se creioneze un proiect de buget al CJ Brăila pe 2020, în care proiectele propuse de liberali să-şi găsească locul.

"Acum vom vedea efectiv cine susţine PSD şi cine intenţionează să perpetueze acest mod deficitar de gestionare a CJ Brăila, până la finalul mandatului. Începând de astăzi voi avea discuţii cu consilierii, cu liderii partidelor. Cu forurile care decid modul în care votează consilierii judeţeni. Conform legislaţiei în vigoare schimbarea preşedintelui CJ se face cu două treimi. Nu am cum să spun acum că mâine îl vom schimba. Dar sunt consilieri PSD care la un eventual vot secret, probabil că şi-ar da votul în favoarea demiterii preşedintelui Consiliului Judeţean, din discuţiile pe care le-am avut de-a lungul timpului cu unii colegi de la PSD", a mai adăugat Dănăilă, punctând totodată că Francisk Chiriac ar trebui să demisioneze de la sine putere dacă majoritatea la CJ Brăila se va schimba.

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro