Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batalie pentru 2 milioane de euro

Potul investitional de zeci de miliarde de lei vechi scos la licitatie de catre municipalitate in contul operatorului local de termoficare a atras 3 ofertanti. Asta desi au fost cumparate nu mai putin de 16 caiete de sarcini. La data limita de depunere a ofertelor, doar 3 firme au facut pasul final - doua sint din Bucuresti, iar a treia tocmai din Botosani. Potrivit informatiilor prezentate de catre viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competenta activitatea operatorului local de termoficare - SC "CET" SA Braila, au depus oferta "General Fluid" Bucuresti, "Energoconstructia", tot din Bucuresti si "Elsaco" din Botosani.
"Componentele investitionale pentru care a fost organizata licitatia vizeaza, printre altele, reabilitarea si modernizarea CET II Braila si a sistemului centralizat de transport si distributie prin puncte termice, cu transformarea a 27 de centrale termice in puncte termice pentru alimentarea cu energie termica a consumatorilor din municipiu. Sursa de finantare in cuantum de aproape 70 miliarde de lei vechi este asigurata de la bugetul de stat prin alocarile facute societatii noastre prin intermediul a doua acte normative emise in acest sens", ne-a declarat directorul general al SC "CET", Nicu Bajan, adaugind ca este de asteptat ca rezultatul acestei licitatii sa fie anuntat in cursul zilelor urmatoare. De mentionat este ca "General Fluid" nu este la prima colaborare cu SC "CET", sucursala locala a firmei bucurestene fiind acceptata de catre "CET" la executarea lucrarilor de contorizare individuala la nivel de apartament dupa o solutie inedita pusa la punct de specialistii "CET" SA Braila.
Important de mentionat este ca Executivul a impus o conditie pentru ca autoritatea locala sa poata cheltui cele circa 70 miliarde lei: incredintarea in prealabil catre operator a serviciului de interes general de producere distributie a energiei termice printr-o licitatie publica, etapa recent depasita in plan local, SC "CET" Braila fiind adjudecatarul acesteia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii