Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basescu le cere organizatiilor romanilor din Ucraina sa se uneasca

Presedintele Traian Basescu le-a cerut vineri, la Universitatea de stat din Cernauti, organizatiilor romanesti din Ucraina sa se uneasca, pentru ca romanii care traiesc in aceasta tara sa fie puternici, respectati si ascultati.
"Am o rugaminte: Aveti 24 de organizatii. Nu vreti sa faceti una? Sa fiti puternici, respectati si ascultati. V-as multumi mult, pentru ca si noi vom fi in pozitia sa va ajutam mai mult", a spus Basescu.
El i-a rugat pe reprezentantii organizatiilor romanesti ca, in pregatirea anului universitar urmator, sa faca o lista comuna cu numele tinerilor care sa fie bursieri in Romania.
Seful statului a spus ca, in prezent, in Romania sint si vor fi pregatiti tineri care sa stie ce au de facut in contextul aderarii la Uniunea Europeana, iar cei care vor veni din Ucraina la studii in Romania vor avea posibilitatea sa preia aceste deprinderi, pentru a-i ajuta astfel pe ucraineni sa se pregateasca pentru aderarea la UE.
"Romania va reveni in sfirsit acolo de unde a plecat: in Europa. Nu avem complexul rudei sarace care vine in Europa", a declarat Basescu, precizind ca romanii merg spre UE ca o natiune puternica, a saptea ca marime din Uniune.
"Ne ducem nu ca sa primim, ci ca sa dam. Vom da Europei vigoarea natiunii romane, capacitatea romanilor de a fi inventivi si un aer proaspat, dat de o natiune care vrea sa ajunga la bunastare si apoi la prosperitate. V-am spus ca sa stiti unde plecam si unde va asteptam si pe dumneavoastra", le-a mai spus presedintele Basescu reprezentantilor minoritatii romane din Cernauti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii