Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basescu a anuntat ca va demisiona, daca Parlamentul il suspenda

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", ca va demisiona din functia de sef al statului, daca Parlamentul il va suspenda, anunta Realitatea Tv.
Basescu a declarat ca, imediat dupa votul Parlamentului, cei care au generat "acest abuz" trebuie scosi in fata electoratului
"Imediat dupa vot, doar demisia mea ar fi cea care ne-ar pune pe toti in fata electoratului", afirma Basescu, intr-o inregistrare audio difuzata de postul de televiziune.
Votul Parlamentului asupra suspendarii din functie a presedintelui va avea loc, cel mai probabil, saptamina viitoare, in functie de momentul la care Legislativul va primi avizul Curtii Constitutionale.
O eventuala demisie a presedintelui Traian Basescu dupa ce Parlamentul l-ar suspenda din functie face inutil referendumul de demitere care ar trebui organizat peste o luna de la decizia Legislativului, urmind sa fie organizate alegeri prezidentiale anticipate in termen de trei luni.
Potrivit articolului 97 din Constitutie, vacanta functiei de presedinte al Romaniei intervine in caz de demisie, de demitere din functie, de imposibilitate definitiva a exercitarii atributiilor sau de deces.
In termen de 3 luni de la data la care a intervenit vacanta functiei de presedinte al Romaniei, Guvernul va organiza alegeri pentru un nou presedinte.
Daca Parlamentul l-ar suspenda pe Traian Basescu saptamina viitoare si acesta si-ar da demisia din functie, mandatul sau de sef al statului s-ar scurta cu doi ani si opt luni, Traian Basescu avind pina acum doi ani si patru luni, adica mai putin de jumatate din cei cinci ani.
Alegerile prezidentiale anticipate s-ar organiza in termen de trei luni de catre Guvernul PNL-UDMR si, in cazul in care Traian Basescu le-ar cistiga, el ar incepe un al doilea mandat de presedinte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii