Acţiunea face parte din cadrul proiectului "Să creştem sănătos" derulat de Clubul de baschet "Cuza Sport" Brăila în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Brăila şi Direcţia Judeţeană pentru Sport. Iniţiatorii proiectului sunt profesorii Mircea Totolici, Doru Dewald şi Radu Rugibei iar scopul acestora este de a forma tinerii jucători pentru marea performanţă, de a dezvolta mişcarea baschetbalistică în rândul copiilor dar şi de a promova baschetul în şcolile brăilene. În cadrul proiectului se vor organiza competiţii pe plan local, unde vor participa cei selectionaţi la antrenamentele realizate la "Cuza Sport" Brăila. "Vreau valorificarea într-un sistem de pregătire şi competiţie a grupelor de copii din ciclul primar în vederea promovării baschetului ca sport de masă, dar şi îndepărtarea tinerilor de la activităţile şi obiceiurile nocive şi cu urmări dezastruoase pentru viaţă şi atragerea acestora spre sport şi mişcare", a punctat prof. Mircea Totolici.
De menţionat este faptul că profesorul Mircea Totolici lucrează şi cu elevii care au autism şi probleme comportamentale. Are la Clubul "Cuza Sport", 15 copii cu astfel de probleme, pe care îi tratează la fel ca şi pe ceilalţi. "Noi nu facem separatisme, toţi membrii clubului au calităţile lor. Sun copii foarte buni. Lucrăm cu toţi odată, nu pe rând. Pentru noi nu contează ce probleme au, pentru noi contează să le fim de ajutor, să se integreze cu o mai mare uşurinţă în societate. Nu există copil bolnav şi normal, noi nu facem diferenţe", a mai adăugat profesorul Mircea Totolici.
După 25 de ani de lipsă a baschetului ca disciplină sportivă în judeţul Brăila, "Cuza Sport" a reinventat, practic, baschetul ca sport de performanţă. La momentul actual, clubul are 130 de copii şi tineri care practică acest sport. Antrenamentele au loc sâmbătă şi duminica la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", de la ora 11.30 sau la Grupul Şcolar "Anghel Saligny", de la ora 10.30.